Consultancy Salarisonderzoek van start: vul de survey in!

11 oktober 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

De 2019-editie van het Consultancy Salarisonderzoek is van start gegaan. Consultants en stafleden werkzaam in loondienst bij adviesbureaus en zelfstandige consultants worden aangemoedigd deel te nemen aan de survey. De resultaten van het onderzoek zullen kosteloos beschikbaar worden gesteld aan de branche. 

Hoe meer respondenten er meedoen, hoe hoger de kwaliteit van dit benchmarkonderzoek. Doe daarom ook mee en vul de survey in! 

Consultancy Salarisonderzoek

Het onderzoek heeft als doelstelling verschillende HR-trends en -ontwikkelingen binnen de adviesbranche in kaart te brengen. Ten eerste wordt gekeken naar arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan salarissen, bonussen en overige secundaire voorwaarden: ‘Wat is het gemiddelde salaris per rang?’ ‘Welke secundaire voorwaarden worden uitgekeerd?’ ‘Hoe zit het gemiddeld genomen met de salarisverhoging en bonussen uitgekeerd aan consultants?’ ‘Hoe zit het met de leaseregeling?’ ‘En hoe hebben arbeidsvoorwaarden zich de afgelopen jaren ontwikkeld?’ 

Een ander deel van de survey zoomt in op het thema ‘work-life balance’ binnen de advieswereld. De afgelopen jaren zijn consultancybureaus druk bezig geweest met het verbeteren van de werkomstandigheden. In hoeverre komt dit terug in de work-life tevredenheid van consultants? Hoeveel uur werken adviseurs? Hoe tevreden zijn medewerkers met parttime mogelijkheden en andere regelingen? 

Net als in de vorige edities, wordt ook de arbeidsmobiliteit van consultants en stafleden onder de loep genomen: ‘Zijn consultants tevreden in hun baan, of juist op zoek naar ander werk? Wat vinden ze belangrij in hun werk? En wanneer ze de adviesbranche verlaten, wat zijn hun voornaamste drijfveren? 

Zelfstandige consultants

De studie richt zich eveneens op adviseurs en projectmanagers die werkzaam zijn als freelancer. Hiervoor is een aparte vragenlijst opgesteld. De focus van deze lijst met vragen ligt vooral thema’s als declarabiliteit, uurtarieven, werktevredenheid en marktverwachtingen.  

Privacy

In het onderzoek wordt de privacy van deelnemers en van adviesbureaus gewaarborgd. De brondata wordt enkel gebruikt voor het onderzoek, deze wordt niet beschikbaar gesteld aan derden voor andere doeleinden. Zowel persoonlijke gegevens van deelnemers als de resultaten van individuele bureaus worden niet getoond in het eindrapport. 

De vorige editie van het Consultancy Salarisonderzoek is te bekijken op deze pagina en via deze link te downloaden. 

Initiatiefnemers

Het Consultancy Salarisonderzoek is een initiatief van Consultancy.nl en Berenschot. Consultancy.nl is met circa 1,8 miljoen bezoekers per jaar hét platform voor en over de Nederlandse adviesbranche. Consultancy.nl is onderdeel van Consultancy.org, met 150+ landenpagina’s en ruim 5 miljoen bezoekers het grootste platform voor consultants wereldwijd. 

Berenschot voert al meer dan een decennium onderzoek uit naar arbeidsvoorwaarden in diverse sectoren, waaronder de ICT (i.s.m. Automatiseringsgids), bouw (i.s.m. Cobouw), vastgoed (i.s.m. Vastgoedmarkt) en marketing (i.s.m. MarketingTribune). 

Doe mee aan de survey!