Drie starters over de Experience McKinsey business course

25 september 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Esmee Groen, Sanne Lamers en Tessa van de Werve namen deel aan de 2018-editie van de Experience McKinsey business course. Als onderdeel van een groep van zo’n twintig topstudenten reisden de drie young professionals af naar Lissabon, enerzijds om meer te leren over management consulting, anderzijds om te ervaren hoe het is om voor McKinsey & Company te werken. Alle drie zijn ze het er in elk geval over één ding eens: de Experience McKinsey business course is “een aanrader voor iedere student die de consultancy in wil”.

Esmee Groen

“Toen ik me aanmeldde wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten maar het leek me dé manier om erachter te komen hoe het is om bij McKinsey & Company te werken. En het was zeker de moeite waard!”, begint Esmee Groen. “Vanaf het begin was de sfeer heel open en relaxed, ik kon alle vragen stellen die ik wilde, zowel inhoudelijk over het werk als over persoonlijke keuzes en work-life balance. De groep was divers, enthousiast en onwijs gezellig; ik heb er zeker vrienden aan over gehouden.” 

Terwijl ze had verwacht dat er de hele week aan een case gewerkt zou gaan worden, was het programma veel gevarieerder. “Zo kregen we een values workshop waarin we leerden over de waarden binnen McKinsey en werd ook aandacht besteed aan wat ik als persoon zelf belangrijk vindt en waar mijn krachten liggen. Verder was het gaaf om aan een real life case te werken en de bevindingen zelf te presenteren aan de CEO en CFO.” 

Over de hele linie spreekt Groen van “een onvergetelijke ervaring”: “Ik zou iedereen aanraden om zich op te geven! Mij heeft het in ieder geval geholpen bij de keuze om te gaan solliciteren en ik kijk ernaar uit om binnenkort te starten bij McKinsey.” 

Drie starters over de Experience McKinsey business course

Sanne Lamers

Ook Sanne Lamers nam deel aan de business course: “Eerlijk is eerlijk, ik ging er vooral heen uit nieuwsgierigheid en achtte de kans klein dat ik er daadwerkelijk zou gaan werken. Vijf dagen later stapte ik het kantoor uit volledig overtuigd dat ik er alles aan zou doen om hier na mijn afstuderen aan de slag te gaan.” 

De ervaring was compleet anders dan ze had verwacht. Lamers: “Het ging om persoonlijke ontwikkeling, het creëren van een groepsgevoel en het samen nadenken over een ingewikkeld vraagstuk. De sfeer was open en het koude-gehalte dat ik altijd had geassocieerd met consultancy was nul. Daarnaast was het allemaal vooral ook heel erg gezellig. Na vijf dagen was een groep vreemdelingen getransformeerd tot vrienden en had ik zelfs het idee mezelf een beetje beter te begrijpen.”

Ze besluit: “Het feit dat ik me in een groep van onbekenden zo op mijn gemak voelde, heeft voor mij de business course tot een onvergetelijke ervaring gemaakt en er uiteindelijk toe geleid dat ik binnenkort begin bij McKinsey. Ik zou het iedereen aanraden zich aan te melden!” 

Tessa van de Werve

Ook Tessa van de Werve kijkt met veel plezier terug op de business course: “Het is ongelofelijk hoeveel je kunt zien en leren in slechts één week tijd! De business course naar Lissabon was voor mij een ontzettend gave week waarbij ik in sneltreinvaart McKinsey leerde kennen en al mijn vragen kon stellen. Daarnaast was ik positief verrast door de hoeveelheid tijd die gericht was op jouw eigen ontwikkeling en de open gesprekken die we daarover hebben gehad.” 

Ze vervolgt: “Dat je met z’n allen op een fijne, rustige plek ver weg van huis zit draagt daar zeker aan bij. Ook het werken aan een echte case kan niet ontbreken: ontzettend leuk om aan het eind van de week de bevindingen te presenteren aan de cliënt in Amsterdam.” 

Tot slot wijst ze op de “enthousiaste consultants en deelnemers” met wie ze de week heeft mogen doorbrengen: “Er was voldoende ruimte in het programma om elkaar beter te leren kennen, bijvoorbeeld door early morning runs (geen zorgen, vrijwillig!), een wijnproeverij en gezellige avondjes uit.” 

Experience McKinsey 2019

De 2019-editie van de zesdaagse Experience McKinsey business course vindt plaats van 10 tot en met 15 november. Aanmelden kan tot 30 september op deze pagina.