Exact Live: inzicht in zakelijke dienstverlening softwaretrends

25 september 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Op woensdag 2 oktober vindt in de Jaarbeurs in Utrecht Exact Live plaats. Meer dan 6.000 deelnemers, waaronder professionals werkzaam in de zakelijke dienstverlening, zullen het evenement bezoeken om inzichten op te doen in actuele trends en ontwikkelingen op het gebied van digitalisering van processen. Ook leren ze hoe een efficiëntere bedrijfsvoering innovatie en groei kan bevorderen.

Met meer dan 400.000 klanten in binnen- en buitenland, is Exact een van de grootste leveranciers van softwarepakketten van eigen bodem. Het bedrijf uit Delft biedt cloud-gebaseerde businesssoftware voor met name mkb-bedrijven actief in allerlei sectoren. Exact biedt ook een speciale oplossing voor bedrijven in de zakelijke advisering, zoals accountants, consultants en financiële adviseurs.

Vorig jaar bezocht een recordaantal van ruim 6.000 deelnemers Exact Live. Dit jaar belooft het evenement nog meer bezoekers te gaan trekken. Bekende sprekers van overal ter wereld, werkzaam in de academische wereld en het bedrijfsleven, zullen actuele trends en inzichten delen met de bezoekers. Daarnaast zullen bestuurders van Exact – waaronder CEO Phill Robinson en COO Paul Ramakers – hun licht werpen op hoe Exact een leidende rol speelt binnen de software-industrie en wat de komende jaren mag worden verwacht. Humberto Tan is dagvoorzitter van het evenement, terwijl rapper en platenbaas Ali B voor het entertainment zal zorgen.

Exact Live 2019

Het programma van Exact Live bestaat uit tal van presentaties, workshops, productdemo’s en trainingen. Voor professionals die werkzaam zijn in de zakelijke dienstverlening zullen diverse interessante onderwerpen de revue passeren. Zo wordt onder meer ingegaan op ‘hoe een solide projectbewaking kan helpen bij het verhogen van de (financiële) prestaties’, ‘hoe bureaus de balans kunnen managen tussen verder opschalen en hun eigen interne processen’, en ‘hoe financiële processen geoptimaliseerd kunnen worden om hogere marges en een gezondere cashflow te kunnen realiseren’.

De toekomst van consultancy

Ook zullen diverse sessies een blik werpen op de toekomst van de consultancysector. Zo zal een sessie ingaan op hoe adviseurs een abonnementsmodel gebruiken waarbij ze hun product als dienst aanbieden, om zo een meer voorspelbare inkomstenstroom te genereren, terwijl ze tegelijkertijd de binding met de klant versterken. In een andere sessie wordt gekeken naar hoe bureaus automatisering en robots in hun processen kunnen integreren, om zo bijvoorbeeld het declaratieproces van consultants te verbeteren, of de uitbetaling van salarissen en payrolltaken.

“Klanten worden steeds veeleisender. De concurrentie is groter dan ooit en personeel is schaars. Hoe houd jij je business gezond? Hoe maak jij je bedrijf toekomstproof? Het draait om je klanten blijven begrijpen. Tijdens Exact Live krijg je handvatten voor slim projectbeheer, makkelijk declareren, duurzaam klantbehoud, schaalbare dienstverlening en nog veel meer”, vat Exact het event samen op zijn website. 

Naast het interactieve programma kunnen bezoekers op de beursvloer van circa 20.000 m2 zelf in contact komen met bedrijven actief in het Exact-ecosysteem en kennis en expertise uitwisselen met experts. Ook is er ruimte ingebouwd voor plezier. Zo kunnen deelnemers zich in een Formule 1 auto wanen (Exact is sponsor van Max Verstappen) of leren hoe ze net zulke lekkere koffie kunnen maken als een barista.