Lux Consulting breidt team uit met Nicolas Molenaar

26 september 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Lux Consulting heeft het team uitgebreid met een nieuwe professional: Nicolas Molenaar. Voor zijn komst naar Lux Consulting heeft hij een aantal jaar werkervaring opgedaan als consultant in verschillende rollen, ook deed hij een voorzichtige stap als ondernemer. Bij Lux Consulting vervult Molenaar sinds kort de rol van Business Consultant.

"Met Nicolas hebben we iemand gevonden die procesoptimalisatie middels Lean Six Sigma kan combineren met het customer journey-denken. Hiermee is hij voor Lux, maar ook voor onze klanten een aanwinst binnen het team", laat Jeroen Stooker weten, één van de twee oprichters van Lux Consulting (de tweede oprichter is Jonathan Zigter). Gevestigd in Breda richt het adviesbureau zich op management-, businessconsultancy en interim management binnen de energiemarkt.

Ondernemerschap

In zijn vroege loopbaan zette Nicolas Molenaar, die oorspronkelijk een hospitality-achtergrond heeft, de stap naar het ondernemerschap. ‘Veel organisaties zouden klantgerichter moeten werken’: met die overtuiging is Molenaar tijdens zijn bacheloropleiding Hotelmanagement met een compagnon een consultancybedrijf begonnen onder het moto ‘hospitality in de zorg’. Na een aantal procesoptimalisatie-opdrachten heeft hij vervolgens zijn horizon verder verbreed bij Pieterman & Partners als trainer en internal salesmedewerker.

In die periode merkte hij dat zijn passie meer bij procesoptimalisatie en klantgerichtheid lag, welke hij daarna ingevuld zag worden bij Bureau Tromp in een rol waar hij enerzijds optimalisatieprojecten bij klanten ging uitvoeren en anderzijds Lean Six Sigma- en customer journey mapping-trainingen verzorgde bij klanten. Bij Bureau Tromp was Molenaar uiteindelijk ruim een jaar werkzaam.

Nicolas Molenaar, Business Consultant, Lux Consulting

Na verschillende projecten in het publieke domein (gemeenten) en de energiesector besloot Molenaar om verder om zich heen te kijken. Met het doel nog meer focus te leggen op businessconsultancy, projecten en procesverbeteringen, maakte Molenaar in augustus van dit jaar de overstap naar Lux Consulting. Na een aantal gesprekken bij potentiële klanten is hij direct begonnen op een opdracht bij een klant van Lux Consulting, “waarbij alle consultancyskills benodigd zijn”, aldus Zigter. Zijn “niet-standaard” opleidingsachtergrond zien de oprichters vooral als een pre: “Door Nicolas zijn hospitality-achtergrond heeft hij de klant altijd scherp in het vizier en weet hij hoe de verwachtingen gemanaged moeten worden.”

Beheerste groei

Eerder dit jaar werd reeds Leann Naessens toegevoegd aan het team, die de nodige expertise meenam op het gebied van het energiedomein, de energietransitie en accountmanagement. Ook de komst van Molenaar ligt in lijn met de strategische koers van het adviesbureau, dat volgens oprichters Stooker en Zigter door de versterking met Molenaar nu “meer ‘body’ begint te krijgen”.

Zigter licht verder toe: “We hebben geen groei-ambitie, maar we zijn wel continu op zoek naar mensen met het juiste DNA.” Stooker vult aan: “Door beheerste groei kunnen we onze visie en waarden goed blijven borgen en ook bezig zijn met leuke dingen doen met het team, zoals het jaarlijkse ski-event of het bezoeken van de European Utilities Week in Parijs.”