Zeven adviseurs aan de slag bij Rijnconsult

23 september 2019 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rijnconsult is dit jaar verder gegroeid. In de afgelopen maanden zijn maar liefst zeven nieuwe adviseurs toegevoegd aan het team van het Utrechtse organisatieadviesbureau. 

Twee van de nieuwe adviseurs zijn gestart bij het team Binnenlands Bestuur. In juli begon geassocieerd adviseur Dirk Louter, die veel ervaring heeft als bestuurder, projectleider en procesbegeleider. Hij vertelt dat hij onder andere voor Rijnconsult heeft gekozen vanwege de dynamiek tussen jonge en heel ervaren adviseurs: “Ik geniet ervan iedere keer weer toegelaten te worden tot de denk- en leefwereld van mijn klanten. Om met hen de diepte in te mogen van hun belangen, ideeën, drijfveren, kracht en onmacht in het samen voor elkaar krijgen van een belangrijk, gezamenlijk resultaat. Van de mensen dicht om mij heen. Van zingen en van varen. Van het leven nemen zoals het komt (al heb ik daar nog veel in te leren).” 

Ook Iris van Gils heeft zich als adviseur aangesloten bij het Binnenlands Bestuur team. Rijnconsult laat weten dat ze vrouwelijk tegenwicht komt bieden in “ons mannenteam”. Eerder werkte Van Gils voor KPMG Consulting (nu Atos Consulting), waarna ze lange tijd actief was in het publieke domein. “In de afgelopen jaren heb ik verschillende rollen vervuld in de gemeentelijke sector, bij de landelijke overheid en bij woningcorporaties. Ik voel me dan ook als een vis in het water in de publieke en non-profit sector”, aldus Van Gils. “Ik vind het geweldig als ik een organisatie kan helpen vernieuwing en verbetering te realiseren. Hoe hardnekkiger de vraagstukken, hoe meer ik me erin kan vastbijten.” 

Dirk Louter, Iris van Gils, Rogier Kelderman - Rijnconsult

Twee andere nieuwkomers versterken het zorgteam. In mei begon Rogier Kelderman, die een achtergrond heeft in de gastvrijheidssector en beschikt over ervaring op het gebied van procesoptimalisatie in verschillende sectoren. “Het ontdekken van de klantwens en deze te vertalen naar organisatie verbeteringen gaat mij natuurlijk af, hoor ik vaak van mijn opdrachtgevers”, zegt Kelderman. “De klant en hun diensten slimmer laten (samen)werken, drijft mij! Ik geloof erin dat je dit kunt realiseren door een duidelijke richting te kiezen, vervolgens teams vorm te geven en te motiveren tot ze zich volledig eigenaar voelen voor het te behalen resultaat, er met volle overtuiging voor gaan en onderweg steeds een beetje beter worden.”

Deze maand sloot Casper Lagas zich als geassocieerd adviseur aan bij het zorgteam. Tot voor kort werkte hij lange tijd in soortgelijke rollen vanuit zijn bedrijf Livoge, waar hij zich binnen de zorgsector richtte op advisering, project- en interimmanagement op het gebied van veranderingen veroorzaakt door ICT. Zijn nieuwste uitdaging bij Rijnconsult omschrijft hij als “een samenwerking om samen met inhoudelijke collega's organisaties te helpen bij het leren veranderen – meer begeleidend als coach of trainer, meer sturend als project-/programmamanager, in de disciplines ‘leiderschap, leren en ontwikkelen’ en ‘ketens en netwerken in zorg en sociaal domein’.” 

In juni is Rowena Achterkamp begonnen als adviseur, zoals Rijnconsult aangeeft “om de focus op duurzaamheid en maatschappelijke impact binnen de organisatie te versterken”. Ze brengt dan ook veel ervaring op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen mee naar het kantoor, die ze onder andere heeft opgedaan bij NewForesight en MVO Nederland. “Waar staan en gaan wij voor? Als adviseur zijn dit de twee vragen die ik voortdurend stel om de organisaties waar ik voor werk beter te begrijpen”, vertelt Achterkamp. “Op basis van nieuw denken en doen, wil ik mijn opdrachtgevers helpen om slimmer (samen) te werken. Ik werk daarbij niet vanuit de gewenste uitkomst, maar zoek juist de verbinding tussen alle elementen die met de vraag samenhangen.”

Casper Lagas, Rowena Achterkamp, Jan Treep en Rosa Schuurmans

Jan Treep maakt sinds vorige maand deel uit van het Real Estate-team. De jonge adviseur rondde twee jaar gelden zijn studie Communicatie, beleid en management op de USBO af en begon daarna zijn loopbaan bij Palladio, een adviesbureau in de fysieke leefomgeving. Treep: “Bij Rijnconsult kan ik me verbreden en verder ontwikkelen als adviseur. De eerste opdrachten variëren van ontwerpvraagstukken bij het ministerie tot strategieontwikkeling bij een vastgoedbeheerder. Ontwikkelkansen zijn er volop door interne opleidingen en (internationale) adviesvaardigheidstrainingen. De betrokkenheid tussen adviseurs is groot doordat we letterlijk gezamenlijk eigenaar zijn.” 

Tot slot startte deze maand Rosa Schuurmans, die een rijke en gevarieerde professionele achtergrond meebrengt naar Rijnconsult. Schuurmans werkte onder meer als trainer, coach, docent, acteur en adviseur. De afgelopen zes jaar was ze actief als Consultant voor managementadviesbureau InContext. Daarvoor werkte ze als freelancer zo’n vierenhalf jaar in als trainer en trainingsacteur op opleidingen als HR-management, Communicatie en Multimedia design bij de Hogeschool van Amsterdam en de Hogeschool Utrecht. Bij Rijnconsult is ze nu onderdeel van het team Leiderschap, Leren & Ontwikkelen.

Rijnconsult wil ook de komende maanden nog verder groeien en is naast senior adviseurs ook op zoek naar nog een aantal enthousiaste jonge adviseurs.