Allied Forces start adviesraad met vier ervaren bestuurders

20 september 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Allied Forces, een boutique-adviesbureau dat een “marinierscultuur” ontwikkelt binnen teams en organisaties, heeft een adviesraad ingesteld met daarin vier ervaren bestuurders: Gonne Klinkert, Joof Verhees, Nico van Dam en Rob Verkerk.

De nieuwe raad zal gaan fungeren als adviseur, coach en klankbord voor het partnerteam van het adviesbureau, met als doel de koers te bewaken en nieuwe commerciële kansen te spotten. Armand van Velzen, managing-partner van Allied Forces, zegt hierover: “Wij willen een autoriteit worden op het gebied van impactvolle en onconventionele team- en leiderschapsontwikkeling, waarbij organisatiedoelen worden gerealiseerd. Met de ruime ervaring van onze boardleden bouwen we samen aan het realiseren van onze ambitie.”

Gonne Klinkert heeft jarenlange ervaring als ondernemer. Zo stond ze aan de basis van bedrijven als FarmaSel en Leaders Trust International en was eigenaar van MatchQ; Human Capital Indicators. Sinds de verkoop van dat bedrijf in 2018, is Klinkert vanuit haar eigen bureau als extern adviseur actief, met een focus op het geven van strategisch advies.

Joof Verhees kan bogen op meer dan twintig jaar ervaring in de financiële en bankensector. Vanaf 2004 werkte hij bij Kempen & Co, in verschillende directie- en managementrollen. Sinds 2017 vervult hij binnen Van Lanschot Kempen de rol van Senior Client Advisor. Verhees begon zijn loopbaan bij Rabo Securities, waar hij in zijn laatste rol actief was als Managing Director Equities. Naast zijn financiële werkzaamheden is Verhees sinds 2017 ook actief als teammanager van het Nederlands Heren Hockey-elftal.

Allied Forces start adviesraad met vier ervaren bestuurders

Nico van Dam is een ervaren ondernemer en managing director met een lange staat van dienst binnen de Koninklijke Marine, waar hij zestien jaar heeft doorgebracht. Tot aan 2006 heeft Van Dam vervolgens ruim veertien jaar als Director leidinggegeven aan het CAOP, een kenniscentrum op het gebied van arbeidszaken in het publieke domein. Als ondernemer was hij in de jaren daarna betrokken bij tal van initiatieven op het snijvlak van change management en arbeidsbemiddeling. Daarbij kan hij bogen op ruime expertise op het gebied van onder meer corporate governance, HR-strategie en business development. Momenteel leidt Van Dam zijn eigen onderneming 2TestIT, een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bemiddelt naar een baan in de IT.

Rob Verkerk is oudcommandant van het Korps Mariniers en voormalig Commandant Zeestrijdkrachten. Na zijn pensioen in 2017 werd hij lid van diverse Raden van Toezicht en Voorzitter Nederland Maritiem Land. Eerder in zijn loopbaan heeft Verkerk diverse uitvoerende functies op operationeel niveau vervuld binnen het ministerie van Defensie. Van 2014 tot 2017 was hij de Commandant Zeestrijdkrachten van de nederlandse Marine. De afgelopen tien jaar was Verkerk bij de Marine onder meer verantwoordelijk voor de grootscheepse reorganisatie na tal van bezuinigingen bij Defensie, de invoering van een ERP-systeem (SAP), en stond hij aan de basis van de huidige vervangingsprogramma’s.