Adviesbureau Kader krijgt steun van investeerder Mentha Capital

19 september 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Kader, een adviesbureau gespecialiseerd in kwaliteitsmanagement, heeft een kapitaalinjectie gekregen van Mentha Capital. Met het verkregen kapitaal kan het bureau zijn footprint verder uitbouwen en zijn bedrijfsvoering professionaliseren. 

Mentha Capital is een private equity-bedrijf dat investeert in winstgevende bedrijven die een duidelijk potentieel hebben om verder uit te breiden via organische groei, expansie in nieuwe markten en overnames.

Kader, dat werd opgericht in 1994, is een van ’s lands grotere adviesbureaus op het gebied van kwaliteitszorg. Het bureau is een gevestigde naam in het segment en heeft ruim 120 medewerkers in dienst, werkzaam vanuit zes kantoren verspreid door het land – in Zeist, Almelo, Amsterdam, Eindhoven, Groningen en Rotterdam. Het bedrijf levert advies op het gebied van veiligheid & arbo, milieu & kwaliteit en certificeringsbegeleiding, en verzorgt daarnaast opleidingen en trainingen. 

Kader krijgt steun van investeerder Mentha

Barend Rutten van Mentha Capital over de investering: “Wij zijn onder de indruk van Kaders sterke groei over de afgelopen jaren en zijn ervan overtuigd dat het bedrijf in staat is om haar leidende positie in de steeds belangrijker wordende markt voor kwaliteit en veiligheid te verstevigen. We kijken ernaar uit om op actieve wijze samen met het managementteam de volgende stappen te zetten op gebied van groei.”

Financiële details rondom de deal zijn niet bekendgemaakt, maar bekend is wel dat Mentha Capital een meerderheidsbelang heeft genomen. De huidige directeur-grootaandeelhouders van Kader, Nanko van Dijk en Roelof KleinJan, blijven aandeelhouder en zullen nauw betrokken blijven bij de verdere uitbouw van Kader. “We denken dat Mentha ons uitstekend kan ondersteunen bij de realisatie van ons groeiplan en onze ambitie om nieuwe marktsegmenten te betreden en (internationaal) uit te breiden”, zegt Van Dijk.

Naast het uitbouwen van de footprint van het bureau, zullen Van Dijk en KleinJan een deel van het verkregen kapitaal investeren in de verdere professionalisering van de bedrijfsvoering: “We borgen verdere professionalisering van onze interne organisatie en bieden daardoor continuïteit aan onze medewerkers en opdrachtgevers”, aldus de partners.