CFI Netherlands breidt team uit in België met Forsite

19 september 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Forsite, een in Brussel gevestigd adviesbureau voor fusies en overnames, heeft zijn krachten gebundeld met de Nederlandse tak van CFI, een bedrijf dat onderdeel is van het wereldwijde netwerk Corporate Finance International (CFI). 

Gecombineerd zijn de twee M&A-adviesbureaus de afgelopen achttien maanden betrokken geweest bij zo’n vijfentwintig deals in België en bij ongeveer hetzelfde aantal in Nederland. Door hun aanbod te bundelen willen de twee bedrijven een diepere en meer geïntegreerde service aan hun klanten bieden, terwijl ze daarnaast van elkaars klanten- en targetnetwerken gebruik zullen maken en deze bovendien zullen versterken.  

In Nederland is CFI, dat voorheen bekend stond als MBCF, sinds zijn oprichting twintig jaar geleden uitgegroeid tot serieuze speler in het fusie- en overnamelandschap. Het bedrijf focust zich met name op de sectoren zakelijke dienstverlening, software, IT-diensten en manufacturing. De in Amsterdam gevestigde organisatie ondersteunt zijn klanten verder met M&A-advies, taxaties, capital raising en herstructureringsdiensten.

Terwijl CFI Netherlands al enkele jaren actief is op de Belgische markt met zogenaamde fly-in teams, heeft het adviesbureau nu besloten om het zogeheten ‘momentum van de regio’ te benutten door een operatie in het land op te zetten. “Het is al een tijd onze sterke ambitie om een thuisbasis in België te lanceren”, zegt Roel ter Steeg, partner bij CFI Netherlands. 

Mario Van Gasse, Win Folens en Dries Bossuys

Om de operatie in België van start te laten gaan, was CFI Netherlands op zoek naar een “doorgewinterd Belgisch team met een verenigbare sector- en klantenfocus”, legt Ter Steeg uit, die toevoegt dat – zoals van een M&A-bedrijf mag worden verwacht – het due diligence-onderzoek naar potentiële kandidaten uiterst serieus is uitgevoerd: “We zijn bijzonder nauwkeurig geweest bij het zoeken naar een nieuwe partner en we zijn overtuigd dat we met Forsite een perfecte match hebben gevonden.” 

Forsite werd in 2013 opgericht nadat twee alumni van Deloitte – Mario Van Gasse en Wim Folens – samen besloten in te spelen op de marktvraag naar middelgrote ondernemingen op het gebied van deals. Ongeveer een jaar later sloot Dries Bossuyt zich aan bij het tweetal. Bossuyt is een ervaren professional in corporate finance die eerder twaalf jaar actief was bij multinational Arthur Andersen. 

De drie partners adviseren klanten op het gebied van overnames, fusies en divestments. Deze M&A-activiteiten zijn inmiddels ondergebracht bij CFI Netherlands. Voor andere adviesdiensten, zoals CFO offerings, valuations en turnaround support, blijft het trio actief onder de merknaam Forsite. 

“We kijken ernaar uit om deel te nemen aan internationale dealactiviteiten onder het gerenommeerde CFI-label. Hierdoor kunnen we nauw samenwerken met het Nederlandse team, een samenwerking die de afgelopen maanden al succesvol is gebleken”, zegt Folens. 

Wereldwijd heeft Corporate Finance International een netwerk van meer dan 250 M&A-professionals die opereren vanuit meer dan twintig landen.