Jhorna Erkens volgt Marjan Jansen in bestuur van Bex

09 september 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Bex*communicatie heeft de samenstelling van zijn directieteam gewijzigd. Samen met huidig algemeen directeur Monique Hendriks komt partner Jhorna Erkens aan het roer te staan van het communicatiebureau, dat vestigingen heeft in Eindhoven en Amsterdam. Partner Marjan Jansen, sinds 1996 actief voor Bex*, verlaat na zeven jaar de directie op eigen verzoek en gaat zich naast haar bestaande advieswerk richten op de uitbouw van coaching opdrachten.

Jhorna Erkens (44) werd drie jaar geleden bij Bex* benoemd tot partner, na in haar vroege loopbaan reeds als senior adviseur bij het bureau te hebben gewerkt, volgend op diverse eerdere marketing en communicatierollen bij EY
, Ecco en C-content. In 2010 keerde ze opnieuw terug naar EY, waar ze als Senior Manager Reputatiemanagement en PR ruim zesenhalf jaar actief was, om in 2016 vervolgens opnieuw de overstap te maken naar Bex*. 

De afgelopen jaren heeft Erkens binnen het communicatiebureau gewerkt voor diverse opdrachtgevers zoals DSM, Heijmans, Essent en Rabobank en adviseert bestuurders op het gebied van crisiscommunicatie, reputatiemanagement, woordvoering en CEO profilering. Bex*communicatie werd opgericht in 1986 en werkt voor organisaties in heel Nederland: van grote corporates tot aan gemeenten en overheden. De firma telt 35 medewerkers en werkt voor internationale opdrachten met branchegenoten in het internationaal communicatienetwerk Ecco, dat zijn hoofdkwartier houdt in Londen.

Partner Jhorna Erkens treedt toe tot directie Bex Communicatie

Het kersverse directielid kijkt uit naar haar nieuwe uitdaging: “Ik sta te springen om aan de slag te gaan in mijn nieuwe functie. De zakelijke wereld verandert nog steeds in een razendsnel tempo. Dat gaat niet meer anders worden. Dat vraagt ook heel wat van ons als communicatiebureau. Wij moeten ons continu afvragen: wat is onze toegevoegde waarde? Komen we met onze dienstverlening nog tegemoet aan de wensen van onze opdrachtgevers? Welke nieuwe producten, diensten en samenwerkingen moeten wij ontwikkelen om telkens een stap vooruit te blijven lopen op de rest van de wereld? Een mooie uitdaging waar Monique en ik graag samen met de partners van ons bureau een succes van gaan maken.”

Terwijl Jhorna Erkens plaatsneemt binnen het directieteam, zal Marjan Jansen terugtreden uit de directie. Jansen kan bogen op meer dan 25 jaar aan ervaring op het snijvlak van interne en externe communicatie. Ze is onder andere gespecialiseerd in communicatie bij veranderprocessen  (denk hierbij onder meer aan pensioencommunicatie, CAO communicatie, strategieveranderingen en integrale veranderingen). Tussen 2012 en 2019 was ze als directeur verantwoordelijk voor de portefeuilles HRM, Financiën en ICT. Eerder vervulde ze rollen als manager, teamleider en adviseur.

Het communicatieadviesbureau wordt naast Hendriks en Erkens verder geleid door Serge van Rooij, Noud Bex en Peter van den Besselaar. Het bureau heeft onder meer gewerkt voor organisaties als Rabobank, Philips Healthcare, ASML en DSM Nederland. Recente, nieuwe opdrachtgevers van het bureau zijn onder andere het UWV, TMF Groep, Sitech, Zorgverzekeraars Nederland en ZuidZorg.