Unit4 haalt expert aan boord voor uitbouwen HCM-oplossingen

12 september 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ERP-leverancier Unit4 heeft Thomas Otter aan boord gebracht om het bedrijf te helpen bij het ontwikkelen van zijn softwarepraktijk voor human capital management. 

Sinds zijn oprichting in de de jaren tachtig van de vorige eeuw is Unit4 specialist op het gebied van softwareproducten en -services. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Nederland, biedt organisaties uit verschillende sectoren – zoals zakelijke dienstverlening, hoger onderwijs, overheid en non-profit – de technologische ruggengraat om hun business praktijken en backoffice-processen effectief te beheren. 

De productportfolio van Unit4 omvat oplossingen voor onder meer financieel beheer, performance management. Eveneens biedt het bedrijf klanten oplossingen op het gebied van human capital en talentbeheer. In een poging om zijn portfolio uit te breiden, heeft Unit4 Thomas Otter gecontracteerd, die voorheen Vice President was bij SAP SuccessFactors, het cloudgebaseerde human resource managementsysteem van SAP.

De Duitser Otter heeft meer dan twee decennia ervaring op het gebied van technologie voor human capitalkwesties. Hij werkt momenteel als onafhankelijk adviseur en niet-uitvoerend bestuurslid, terwijl hij daarvoor vijf jaar actief was voor ERP-gigant SAP. Ongeveer even veel jaren werkte hij ook voor onderzoeksbureau Gartner, waar hij leiding gaf aan de analyse-divisie voor HR- en HCM-technologieën. 

Thomas Otter, Advisor to Unit4 HCM

“Als onafhankelijk senior adviseur zal Thomas Unit4 helpen om zijn strategie voor het beheer van human capital te sturen. Dit is van groot belang omdat we ERP in te zetten om de werkgeverservaring te optimaliseren”, zegt Matthias Thurner, Chief Product Officer bij Unit4. 

De benoeming van Otter komt zes maanden nadat Unit4 Intuo heeft overgenomen, een bedrijf dat talent- en engagementoplossingen levert. Door deze aankoop heeft Unit4 zijn software-aanbod voor human capital managementoplossingen zowel verbreed als verdiept.

“We leveren al een krachtige holistische mensenervaring via onze oplossingen, maar we willen meer doen”, zegt Thurner. “HCM en talentmanagement zijn essentiële componenten voor het verbeteren van de werknemerservaring en voor het aantrekken en behouden van het beste talent. Thomas zal een integrale rol spelen bij het ontwikkelen en uitbreiden van onze HCM-oplossingen en servicemogelijkheden.” 

Otter kijkt met een positieve blik naar de toekomst en heeft veel zin om uitdagingen aan te gaan: “De mogelijkheden die HCM-software in huis heeft om de manier waarop het werk wordt gedaan te veranderen, is heel reëel. Unit4 boekt al veel vooruitgang op het gebied van mensenervaring en ik kijk er naar uit het bedrijf te helpen zijn HCM-oplossingen verder te versterken. ” 

Eerder dit jaar kondigde adviesgigant FTI Consulting aan om Unit4-software in gebruik te nemen voor zijn finance processen.