ABN AMRO en Synechron starten Murex traineeship

09 augustus 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO heeft in samenwerking met Synechron een nieuw traineeship ontwikkeld. De partners zijn op zoek naar jonge, recent afgestudeerde mastertalenten om binnen de grootbank aan de slag te gaan binnen het Young Executive Murex Program. Met behulp van Synechron leren de trainees de fijne kneepjes van het consultancy en IT-vak, terwijl ze direct praktijkervaring opdoen binnen het Global markets team van de bank.

Wereldwijde markten vormen de kern binnen de afdeling Corporate & Institutional Banking van ABN AMRO, die klanten adviseert over bijvoorbeeld het kopen en verkopen van complexe financiële producten. Te denken valt aan valuta, aandelen, obligaties, grondstoffen, energie, vastrentende en gestructureerde producten. 

De ‘global market’-teams van ABN AMRO zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van alle transacties voor particuliere, corporate en institutionele ABN AMRO-klanten in Amsterdam, Frankfurt, Londen en New York. De activiteiten van dit team worden ondersteund door een IT infrastructuur die op Murex draait – een technologie specifiek voor kapitaalmarkten. Het systeem ondersteunt onder meer trading-, treasury-, risk- en post-trade-activiteiten voor financiële markten.

Murex-specialisten

Het IT Global markets team leidt alle veranderingen in Murex technologie en adviseert de business over hoe bedrijfsprocessen geoptimaliseerd kunnen worden. Hiertoe beschikt ABN AMRO over diverse ‘Murex-specialisten’, die aan de hand van agile en DevOps werken, verbeterprojecten uitvoeren en Murex veranderverzoeken en managed services ondersteunen. Ook vormen ze de spil tussen Murex, de gelijknamige leverancier van de technologie, en de bank.

Synechron en ABN AMRO starten Murex traineeship voor jong talent

Ter versterking van het Murex team is ABN AMRO voortdurend op zoek naar jonge talenten, die met een frisse blik kunnen meewerken aan vraagstukken. Naast het zelfstandig werven van ervaren Murex professionals, werkt de bank samen met Synechron voor starters. Synechron is – met 18 kantoren wereldwijd en meer dan 8.000 werknemers – één van ‘s werelds grotere advies- en technologiedienstverleners gespecialiseerd in de financiële sector. Het bedrijf werkt onder meer voor banken, vermogensbeheerders en verzekeraars.

Young Executive Murex Program

Het gezamenlijke ABN AMRO – Synechron Young Professional-programma, getiteld Young Executive Murex Program is specifiek ontworpen voor pas afgestudeerden (maximaal twee jaar werkervaring) met een sterke ambitie en drive om hun loopbaan te starten binnen de bankensector.

Synechron licht toe: “Dankzij onze leidende Murex-positie in de markt, diepgaande kennis van financial services en onze uitgebreide consultancyervaring, kunnen wij jonge talenten voorzien van diepgaande Murex-expertise, IT- en adviesvaardigheden en kennis van financiële markten. De kennis die de young professionals opdoen kunnen ze direct in de praktijk brengen en daarmee maken ze direct impact. Na afronding van het traineeship programma zullen deelnemers onderdeel worden van het ABN IT Global markets team in Amsterdam.”

De eerste maand van het programma zal plaatsvinden in één van Synechron’s internationale Murex-development centres. Daarna volgen continue trainingen, kennis- en coachingssessies, waarbij de young professionals binnen ABN AMRO praktijkervaring opdoen. Binnen het programma worden relevante diploma’s en certificaten uitgereikt.

Doelgroep

Synechron en ABN AMRO zijn op zoek naar sociaal bewuste en analytisch sterke young professionals, die affiniteit hebben met technologie en de financiële sector. Jonge talenten voor wie de uitdaging te mogen werken binnen de dynamische omgeving van de grootste dealingroom van continentaal Europa, als muziek in de oren klinkt. Trainees die het programma goed doorkomen hebben uitzicht op een vaste functie binnen de bank.

Voor meer informatie bekijk de traineeship-vacature Young Talent Murex Program.