M&A-team van EY verwelkomt Bart Serto als Associate Partner

31 juli 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

EY heeft zijn M&A team versterkt met een nieuwe professional: Bart Serto. De ervaren dealmaker binnen de maaksector, in het bijzonder op het gebied van sell-side transacties, is aangesteld als Associate Partner M&A.

Bart Serto kan bogen op een uitgebreid trackrecord binnen het M&A- en corporate finance-landschap. Met meer dan tien jaar ervaring op zak is Serto gedurende zijn loopbaan actief geweest voor verschillende corporate finance-spelers, waar hij heeft bijgedragen aan uiteenlopende deals in verschillende sectoren. Zijn expertise ligt voornamelijk binnen de private equity- en maakindustrie, waar hij vooral ervaring heeft opgedaan met opdrachten voor mkb- en middelgrote ondernemingen in het industriële domein, zoals bedrijven actief in de afvalverwerking. 

EY M&A

De kersverse Associate Partner voegt zich in zijn nieuwe rol bij het M&A-team van EY, onderdeel van Transaction Advisory Services (TAS), dat zich richt op onder andere fusies, verkoop of bedrijfsovernames, management buy-outs en financieringsvraagstukken. Het M&A-team wordt geleid door Jeroen Valk, een zeer ervaren M&A-professional die sinds 2015 werkzaam is voor EY, waar hij vorig jaar werd benoemd tot partner. In zijn vroegere loopbaan vervulde Valk bovendien leidende rollen binnen KPMG Nederland en UK.

Met Bart Serto haalt het M&A-team van EY een ervaren dealmaker aan boord, die ervaring heeft opgedaan bij onder meer Kempen en Co, Crowe Horwath en PwC
. Volgens Serto is het M&A-team van EY sterk aan het groeien, wat voor hem niet komt als een verrassing. Tegenover platform MenA zegt hij: “We zijn bezig met een aantal mooie deals in verschillende sectoren. Er liggen sowieso veel kansen op het moment: de vraag uit de Nederlandse markt is hoog en we krijgen veel internationale requests uit Azië en Noord-Amerika – men heeft met name veel interesse in Europese tech opportunities.”

Serto zelf kan bogen op uitgebreide internationale ervaring. Zo was hij afgelopen jaar werkzaam als Director M&A bij PwC in Sydney, Australië en in de anderhalf jaar ervoor als Partner Corporate Finance werkzaam voor Crowe Horwath
 Australia, ook in Sydney. Ook in de jaren ervoor was hij in seniorrollen actief voor het wereldwijde audit- en accountancykantoor (tussendoor was hij Director bij Aperghis & Co in Amsterdam). Voor zijn tijd bij Crowe Horwath, werkte Serto enkele jaren voor Kempen & Co, in zijn laatste rol als Associate Corporate Finance. Voorafgaande aan zijn professionele loopbaan, behaalde hij een master in Finance aan Rijkuniversiteit Groningen en eenzelfde master aan Humboldt University of Berlin.
Bart Serto - Associate partner at EY

Focus op midmarket deals

Volgend op zijn internationale avontuur ‘down under’, heeft Serto besloten zijn professionele toekomst in Nederland voort te zetten. Bij het EY M&A-team, dat zich in het bijzonder richt op midmarket deals, voelt Serto zich in elk geval thuis. Tegenover MenA laat hij weten: “Kennis van de markt en een sterk trackrecord zijn erg belangrijk…onze sweet spot zit tussen de 25 en 250 miljoen euro, qua enterprise value…” Hij voegt toe: “Wat ik het meest waardeer in het werk, is dicht tegen de dga’s en ondernemers aanschuren en een brug vormen tussen verkoper en koper, vaak corporates of private equity. Op die manier voegen we als adviseur veel waarde toe en bouwen we als EY onze relaties verder uit.”

Zijn internationale avontuur heeft Serto veel waardevolle lessen geleerd. Volgens de Associate Partner verschilt de dealcultuur daar in verhouding tot in ons land behoorlijk. Hij beschrijft Australië als “een redelijk gesloten groeimarkt en een smeltkroes van culturen”, en zet dat af tegen de “zeer open economie in Nederland met een overheersend Nederlandse dealcultuur.” Volgens Serto wordt de Australische markt gekenmerkt voor aantrekkelijke waarderingen, als gevolg van de aanhoudende economische groei sinds 1991.

Wel wijst hij in het gesprek op het opportunistische karakter van dealmaking in Australië en beschrijft hij de markt als “vrij legalistic”: “een overeenkomst is pas gedaan als het allemaal op papier staat of als – bij kleinere zaken – betaling heeft plaatsgevonden.” Hij licht toe: “Als er in de tussentijd een andere kans voorbij komt, mag je bij een Australiër achteraan sluiten in de rij en kunnen de contouren van de deal zo veranderen.”

Focus op Europa

Serto laat vooralsnog niet doorschemeren of er deals tussen Nederland en Australië in de planning liggen, maar sluit dit gezien de samenwerking met EY in Sydney niet uit. De focus van het team ligt echter vooral op de markt in Europa, waarbij veel wordt samengewerkt met Frankrijk, de UK en Duitsland.