Experis Ciber benoemt Rick Haas tot Head of Resources

19 juli 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Rick Haas is per 1 juli benoemd tot Head of Resources bij IT-dienstverlener Experis Ciber. Hij gaat zich richten op competentieontwikkeling van de consultants en de resourceverdeling binnen projecten rondom veranderprocessen en digitale transformaties.

De snel veranderende markt dwingt steeds meer bedrijven tot innovatie en digitale transformatie. Enerzijds zoeken bedrijven naar verandering, vernieuwing en verbetering van de klantervaring. Anderzijds zijn stabiliteit en continuïteit noodzakelijke businessvoorwaarden. Die verschillende belangen vragen om IT-oplossingen die aan beide behoeften kunnen voldoen.

In deze markt is ook Experis Ciber (onderdeel van Experis, het IT-merk van ManPowerGroup) actief, een ICT-dienstverlener die zich onder meer toelegt op IT-advies, -realisatie en -beheer en bekend is in de markt voor zijn SAP-dienstverlening. In lijn met de ontwikkelingen in de markt, richt Experis Ciber zich steeds meer op het juist inzetten van IT-middelen voor het realiseren van businessdoelstellingen.

Het ‘bimodal IT’-model vormt daarbij een belangrijk uitgangspunt. Naast het “aanbieden van een robuuste basis met SAP, OpenText en Microsoft” realiseert Experis Ciber “wendbaarheid met no-code- en low-codeoplossingen”, zo legt de ICT-dienstverlener uit, om daaraan toe te voegen: “Het integreren en orkestreren van beide omgevingen tot succesvolle klantoplossingen behoren tot de kernactiviteiten. Experis Ciber wil vanuit een stevige basis in de ‘core IT’ en ervaring met innovatie- en verandertrajecten klanten zo goed mogelijk faciliteren.”
Rick Haas, Head of Resources, Experis Ciber
Om deze flexibele markt- en IT-benadering zo goed mogelijk vorm te gaan geven, heeft Experis Ciber ervaren professional Rick Haas aan boord gehaald, die is aangesteld als Head of Resources. Vanuit zijn nieuwe rol heeft hij de verantwoordelijkheid gekregen om
de juiste kennis en technologie binnen klantprojecten samen te brengen.   

Expert in digitale transformaties

Haas kan bogen op ruime ervaring binnen de IT-dienstverlening en veranderprocessen binnen bedrijven. Hij bekleedde onder meer twaalf jaar lang managementfuncties bij Fujitsu Services en was daarna elf jaar werkzaam in het managementteam bij Ricoh. Voor zijn start bij Experis Ciber was hij bijna twee jaar werkzaam als directeur bij Teradata Benelux. “Vanuit mijn ervaring met veranderprocessen en dienstverlening wil ik onze klanten helpen bij hun digitale transformatie en hun migratie naar een wendbare IT-architectuur”, zegt Haas. “En dat vanuit de basis die ze de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Die visie wil ik binnen Experis Ciber verder integreren, zodat we van daaruit kunnen groeien.”

In een reactie op de aanstelling van Haas, laat Tim Cobben, algemeen directeur van Experis Ciber, weten: “Rick is de juiste persoon om onze nieuwe marktbenadering tot een succes te maken”, om daaraan toe te voegen: “Rick heeft een brede ervaring in het aansturen van consultancyteams binnen de IT-wereld. Daarnaast is hij ook bewezen succesvol als aanjager van veranderingen en transformatietrajecten binnen bedrijven.”

Experis Ciber heeft de ambitie om de komende periode te groeien, door het verzilveren van de kansen op de ERP-markt. Steeds meer bedrijven voeren als onderdeel van hun digitale transformaties veranderingen door in hun ERP-omgevingen. In lijn met hun groeiplannen werd afgelopen mei reeds een nieuwe commercieel directeur aangesteld, in de persoon van Jacco van den Berg.