Managers die volgens collega’s uitblinken in MVO en duurzaamheid

01 juli 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Zo’n 600 managers werkzaam in het MVO-domein hebben in een online enquête aangegeven welke vakgenoten in hun ogen het meeste uitblinken in hun vak. De tien managers die het vaakst zijn genoemd zijn op de shortlist gezet voor de titel ‘MVO Manager van het Jaar 2019’. De winnaar wordt op 7 november bekendgemaakt tijdens het ‘Nationaal Sustainability Congres’. 

Een overzicht van de tien MVO-managers die kanshebber zijn voor de award:

Alberic Pater: Country Sustainability Manager bij Ikea Nederland.

Sander Dekker: Manager Sustainability bij Van Oord, een familiebedrijf gespecialiseerd in baggerwerk en offhsore engineering.

Wineke Haagsma: Director Corporate Responsibility bij PwC Nederland.

Eva Ronhaar: Director of Innovation & Sustainability bij retailketen HEMA.

Wendeline Besier: Manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij ingenieursbureau TBI.

Top tien MVO-managers van 2019

Marianne van Keep: Director of Sustainability bij Verstegen Spices & Sauces, een Rotterdamse leverancier van kruiden en specerijen.

Arnoud van Vliet: Manager CSR & Quality bij lowbudget retailwinkel Zeeman.

Jolanda Soons-Dings: Sustainability Program Leader bij Lamb Weston / Meijer, een internationale producent van aardappelen.

Robert Metzke: Global Head Sustainability bij Philips.

Jan-Willem Vosmeer: Corporate Social Responsibility Manager bij bierbrouwer Heineken.

Van tien naar drie

Op 16 september wordt door de jury van de award de lijst van tien MVO-managers teruggebracht naar een top drie. De ‘MVO Manager van het Jaar’-verkiezing is een initiatief van adviesbureau Sustainalize met Moonen Packaging en Office Depot als partners.

Vorig jaar ging de finale tussen Geanne van Arkel, Head of Sustainable Development bij Interface, Jaap Petraeus, Manager Corporate Sustainability bij FrieslandCampina; en Marlijn Simons-Somhorst, Manager Corporate Responsibility & Relations bij Lidl Nederland. Geanne van Arkel werd uiteindelijk verkozen tot de winnaar van de 2018-editie.