Cratos Consulting lijft projectmanagementspecialist Goalkeeper in

14 juni 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Cratos Consulting, een adviesbureau met kantoren in Bilthoven en Den Haag, heeft Goalkeeper ingelijfd, een boetiek Haagse branchegenoot gespecialiseerd in projectmanagement. Door de krachtenbundeling ontstaat een team van zo’n 25 projectmanagers en adviseurs.

“We zijn blij met de aanvulling van Goalkeeper en alle kennis en ervaring die het bedrijf meeneemt”, zegt Michael Sauerbier, die Cratos Consulting tien jaar geleden* oprichtte en momenteel de rol van directeur bekleedt.

Bij de nieuwe samenwerking met met Goalkeeper is men niet over één nacht ijs gegaan, laat Sauerbier weten. De twee bedrijven kennen elkaar al langer en hebben de afgelopen jaren samen verschillende projecten succesvol tot een einde gebracht.

Vanuit het kantoor in Den Haag helpt Goalkeeper opdrachtgevers met het in controle houden van grote, complexe programma’s. Het bedrijf geeft klanten advies over integrale projectbeheersing. Ook ondersteunt het opdrachtgevers bij alle facetten die komen kijken bij solide projectmanagement zoals scoping, financieel management, risicomanagement en planning & executie.

Zo heeft Goalkeeper Havenbedrijf Rotterdam geholpen bij de beheersing van meerdere infrastructuur-, waterbouw- en renovatieprojecten en Rijkswaterstaat ondersteund bij de implementatie van een nieuw verkeersmanagementsysteem. Verder is het bureau in opdracht van ProRail betrokken geweest bij een zeer omvangrijke vervangingsoperatie van de beveiliging van treinen die rijden op het Nederlandse spoor.

Cratos Consulting lijft projectmanagement specialist Goalkeeper in

Cratos Consulting heeft een breder dienstenportfolio. Denk hierbij aan opdrachten op het gebied van businessinnovatie, project- en procesmanagement, risicomanagement en inkoop- en contractmanagement. De organisatie, met zo’n vijftien medewerkers, heeft klanten uit diverse sectoren. Uit het publieke domein zijn dat onder andere Gemeente Amsterdam en Rotterdam en Rijkswaterstaat, terwijl vanuit de private sector onder meer Ballast Nedam, Schiphol en VolkerWessels zich tot klant van Cratos Consulting mogen rekenen.

Terwijl Sauerbier niet aangeeft bij welke projecten Cratos Consulting en Goalkeeper elkaar hebben getroffen, zegt hij wel dat “het duidelijk was dat onze visies op integrale beheersing nauw overeenkomen”.

Volgens Simon Dijkshoorn, directeur bij Goalkeeper – hij richtte het adviesbureau in 2013 op nadat hij zich jarenlang had ingezet voor ConQuaestor (tegenwoordig Improven) – brengt de krachtenbundeling twee belangrijke voordelen met zich mee. “Ten eerste is het een logische stap om onze kennis en ervaring samen te brengen”, waarmee hij wijst op de gelijkenissen op het gebied van dienstverlening en cultuur van de twee bedrijven. “En ten tweede, misschien wel het belangrijkste voordeel, door het nieuwe samenwerkingsverband kunnen we onze klanten nog beter helpen”, aldus Dijkshoorn.

Als onderdeel van het integratieproces zal de naam ‘Goalkeeper’ van het toneel verdwijnen. De naam werd zes jaar geleden door Dijkshoorn gelanceerd om de precieze rol van zijn organisatie te benadrukken. Dijkshoorn geeft enige toelichting: “Waarom Goalkeeper? Die is ontstaan uit liefde voor de voetbalsport en in het bijzonder het keepersvak. En bovenal bewaak je met integrale projectbeheersing het doel van een project.” Dijkshoorn treedt toe tot Cratos Consulting als partner en krijgt een zetel in het managementteam naast Sauerbier en Diederik Biesboer, die begin 2016 werd aangesteld.

Het drietal laat weten met veel vertrouwen naar de toekomst te kijken. “Cratos Consulting kan door de nieuwe samenwerking klanten een nog effectievere totaaloplossing bieden om grip te houden op het realiseren van doelstellingen. We hebben diepgaande branchekennis van sectoren als lightrail, water, infrastructuur, vastgoed, transport en luchthavens, zowel in de publieke als de private sector.”

* Cratos Consulting ging oorspronkelijk als Cratos Risk door het leven. In juli 2016 is de naam Cratos Consulting in gebruik genomen.