Yvo Bruin versterkt corporate finance specialist Match Plan

13 juni 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Match Plan Corporate Finance heeft een nieuwe professional aangesteld: Yvo Bruin. Als nieuwe Corporate Finance consultant zal Bruin zich bij het kantoor verder kunnen gaan ontwikkelen. Dat de jonge professional zowel commercieel als financieel relevante M&A-ervaring heeft opgedaan, is een belangrijke reden geweest voor zijn aanstelling bij Match Plan.

De interesse in en affiniteit met het corporate finance vakgebied werden bij Yvo Bruin al tijdens zijn studietijd gewekt. Bruin behaalde een mastergraad in Financial Management aan de Universiteit Twente, de instelling waar hij eerder al een bacheloropleiding afrondde en met plezier financieel gerelateerde vakken volgde. Gedurende zijn masterfase besloot Bruin daarom om hierin een verdiepingsslag te maken.

Met de komst van Bruin haalt Match Plan Corporate Finance
 een young professional in huis die het proces van een bedrijfsovername meermaals heeft mogen meemaken. Zo deed hij reeds relevante ervaring op binnen het corporate finance domein bij een private equity-partij (waar hij stage liep). Tijdens die stage kwam hij er achter dat het proces van prijsvorming en dealvorming “in de praktijk omvangrijker en interessanter is dan in de theorie”.

Yvo Bruin versterkt corporate finance specialist Match Plan

Bruin groeide vervolgens door naar de rol van Investment Analyst. Enerzijds hield hij zich bezig met M&A-trajecten, anderzijds was hij intern verantwoordelijk als controller van het bedrijvenportfolio. “Het beoordelen van een informatiememorandum, contact met adviseurs, waarderingen opstellen, investeringsvoorstellen schrijven; alle onderdelen passeerden de revue”, blikt hij terug. Ook is de young professional intensief betrokken geweest bij diverse overnames, waarover hij zegt: “Omdat ik aan de andere kant van de tafel heb gezeten, kan ik snel mijn meerwaarde tonen aan de klanten van Match Plan.”

Gevestigd in Den Haag geldt zijn nieuwe werkgever Match Plan als een middelgroot corporate finance advieskantoor, dat zich toelegt op onder meer de koop en verkoop van ondernemingen, management buy-out’s, management buy-ins, waardebepalingen en financieringen. Door de jaren heen heeft het kantoor een groot aantal transacties in uiteenlopende sectoren begeleid, waaronder recentelijk de overname van Nederlandse websitebouwer ezCompany
 door het Belgische Intracto.

Gevraagd naar waarom hij bewust voor Matchplan heeft gekozen, geeft Bruin aan dat hij zich bij het corporate finance kantoor als consultant graag verder wil ontwikkelen. “Ik ben ervan overtuigd dat ik veel kan leren van de gedreven professionals bij Match Plan.” De jonge adviseur zal betrokken worden bij meerdere projecten die qua onderwerp uiteenlopen. De focus ligt hierbij vooral op het midden- en familiebedrijf. Bruin: “Ik hoop met mijn gedrevenheid succesvol te zijn met het team.” Ook Match Plan toont zich tevreden met de aanstelling van hun nieuwe collega en ziet de samenwerking met veel vertrouwen tegemoet.