Edwin Ritmeester krijgt nieuwe rol binnen Korn Ferry

05 juni 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Edwin Ritmeester heeft een nieuwe rol in het Executive Team van Korn Ferry. Ritmeester is verantwoordelijk gemaakt voor de werving van senior management in de industriesector.

Sinds 2017 is Edwin Ritmeester, in de rol van Managing Consultant voor de Industry Practice EMEA, werkzaam bij Korn Ferry. Hij opereert vanuit het Amsterdamse kantoor van de wereldwijde consultancyorganisatie. De ervaren manager kan bogen op meer dan vijfentwintig jaar aan industriële ervaring.

Industry Practice

Binnen Korn Ferry is Ritmeester verantwoordelijk voor het stimuleren van de verdere groei van Korn Ferry’s Industry Practice*. Hij heeft gedurende zijn loopbaan in heel Europa gewerkt en is tevens actief geweest in het Midden-Oosten en in de Verenigde Staten. De afgelopen vijftien jaar heeft hij zich vooral toegelegd op het aantrekken, ontwikkelen en behouden van specialisten, managers en bestuurders.

Voorafgaande aan zijn start bij Korn Ferry, was Ritmeester werkzaam voor tier-1 automotive supplier Bosal, in de rol van Director Global Talent Acquisition en vervulde hij bij Daf Trucks, onderdeel van PACCAR Europe, de rol van Head of Talent Acquisition & Employer Branding Europe.

Edwin Ritmeester treedt toe tot Executive Team Korn Ferry

Eerder was Ritmeester jarenlang Managing Partner en eigenaar van AIMS Netherlands, waar vanuit hij executive search en talent management diensten leverde. Naast zijn uitgebreide expertise op deze twee vlakken, was Ritmeester bovendien eigenaar en moderator van de automotive community ‘Automotive Linked’, dat wereldwijd meer dan 30.000 leden telt. Voorafgaande aan zijn professionele loopbaan rondde Ritmeester een bachelor in marketing en economie af en behaalde een MBA in General Management.

Wereldwijd telt Korn Ferry 7.500 professionals, verspreid over kantoren in 50+ landen. Het executive search- en human capital bureau levert oplossingen op het gebied van organisatieverandering, talentmanagement, leiderschapsontwikkeling en human resources. 

* Overige sectoren waarin Korn Ferry actief is, zijn: Consumer, Financial, Health Care, Life Sciences, Private Markets, Public Service en Technology.