Onderwijsadviseur Hobéon sluit zich aan bij Kiwa Group

22 mei 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Hobéon, een onderwijsadviesbureau, heeft zich aangesloten bij Kiwa Group, een specialist op het gebied van testen, inspecteren, certificeren, trainingen en consultancy. Voor zover bekend zal Hobéon de komende tijd als zelfstandige organisatie blijven opereren. 

Hobéon is een certificerings-, evaluatie- en adviesbureau voor strategische vraagstukken voor organisaties en professionals uit de onderwijssector. Het in Den Haag gevestigde bedrijf werd opgericht in 1991 en heeft inmiddels een personeelsbestand dat bestaat uit veertig professionals.

De aanpak van Hobéon kenmerkt zich door een integrale benadering, vanuit diverse disciplines, waarbij de organisatie over de grenzen van sectoren heenkijkt. “We houden rekening met relevante trends en actuele ontwikkelingen binnen de diverse domein en stellen ons op als kritische vriend”, aldus het adviesbureau. Om de groei die Hobéon de afgelopen jaren heeft doorgemaakt voort te zetten, is besloten op zoek te gaan naar een grote partij om mee samen te werken.Onderwijsadviseur Hobéon sluit zich aan bij Kiwa Group

In Kiwa Group, dat in 1948 onder de naam Keuringsinstituut voor WaterleidingArtikelen werd opgericht door de Nederlandse drinkwaterorganisaties, zeggen Hobéon-directeuren Willem van Raaijen en Wes Wierda de juiste partner te hebben gevonden: “Synergie is te realiseren doordat onze accreditatie-, advies- en certificeringsdiensten ten behoeve van kennisintensieve organisaties op de terreinen van onderwijs, onderzoek en kwaliteitszorg ook zijn toe te passen op markten waar certificerings- en onderwijsvraagstukken in belang toenemen.”

Michael van der Vlies, Directeur Management Systems van Kiwa, legt uit dat het nieuwe samenwerkingsverband met Hobéon zijn organisatie een uitgebreider dienstenportfolio oplevert: “Het bedrijf kan nu één dienstenpakket aanbieden. Kiwa was al breed actief in de markt voor onderwijs en opleiding met certificatie- en examendiensten. De samenwerking met Hobéon vormt een prachtige aanvulling op ons dienstenpakket voor het onderwijs.”

Op het moment dat Hobéon bekendmaakte een nieuwe samenwerkingsoverkomst te hebben gesloten, werd ook wereldkundig gemaakt dat zijn directie een andere samenstelling zal krijgen. Zo zal Wienke Blomen vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd binnen afzienbare tijd terugtreden als directeur. Het nieuwe managementteam van Hobéon bestaat dan uit Wes Wierda en Willem van Raaijen, die voor het samenwerkingsverband met Kiwa Group ook al deel uitmaakten van de directie van het onderwijsadviesbureau.

Lees ook: FTE Groep en RSG Finance nemen belang in rond.