Lifetri koopt levensverzekeringsportefeuille van Klaverblad

21 mei 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Acht maanden nadat de uitvaartverzekeraar Nuvema kocht, heeft Lifetri weer toegeslagen. De verzekeringsgroep heeft de levensverzekeringsportefeuille van Klaverblad overgenomen. Deloitte, KPMG, ING, deBreij en Freshfields Bruckhaus Deringer brachten de deal tot een goed einde.

Lifetri Groep is een vorig jaar opgerichte Nederlandse verzekeringsgroep die volledig in handen is van de Amerikaanse investeringsmaatschappij TSSP. Met de financiële steun van de private equity-partij wil Lifetri uitgroeien tot een leidende levensverzekeraar, waarbij het een buy-and-build-strategie toepast. Na uitvaartverzekeraar Nuvema te hebben overgenomen van Conservatrix – waarmee Lifetri er 185.000 polishouders bijkreeg – slaat het nu een nog veel grotere slag met de acquisitie van Klaverblad Levensverzekering – waarmee het nog eens 442.000 polishouders binnenhaalt, goed voor een premievolume van €63,5 miljoen. 

Philippe Wits, CEO van Lifetri Groep, reageert verheugd op de deal: “Het motto van Klaverblad, ‘bijzonder door gewoon te blijven’, past heel goed bij de strategie die wij volgen. Ook wij geloven sterk in het alleen verzekeren van reële risico’s en het leveren van heldere en duidelijke producten die mensen zelfverzekerd laten zijn. Klaverblad Levensverzekering heeft ervaren medewerkers die wij een goede rol kunnen bieden in de groeistrategie die wij ambiëren.” 

Wits geeft verder aan dat de overname aansluit bij Lifetri’s ambitie om een rol te spelen in de consolidatieslag binnen de verzekeringssector. “Lifetri kan zorgen voor solvabiliteit in een omgeving met een lage rentestand en lange termijn zekerheid bieden voor de polishouders. Deze portefeuille biedt ons de benodigde productdiversificatie en de basis die we zoeken om klanten breder te kunnen bedienen. We kijken ernaar uit hierin samen te werken met de assurantieadviseurs. We willen de goede samenwerking met hen niet alleen voortzetten, maar ook verder uitbreiden.”Lifetri koopt levensverzekeringsportefeuille van Klaverblad

Peter Paul Barth, algemeen directeur van Klaverblad, noemt het afstoten van de levensverzekeringen een strategische keuze: “We willen ons volledig focussen op onze schade- en inkomensverzekeringen. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van onze producten en dienstverlening aan onze klanten en assurantieadviseurs verder verbeteren.” Daarnaast spelen volgens de directeur ook de lage rentestand, de langetermijnzekerheden voor polishouders en de omvang van de portefeuille een belangrijke rol bij de verkoop.

Hij voegt toe dat het belang van de verzekerden, assurantieadviseurs en het personeel voorop stonden bij de keuze voor Lifetri als koper: “We hebben gezocht naar een partij die bij ons past en waar onze klanten, assurantieadviseurs en medewerkers net zo goed af zijn als bij ons. We zijn blij dat we die partij gevonden hebben in Lifetri en hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat zij en hun verzekeringen in goede handen zijn bij Lifetri.” Door de overname verhuist 17,5 fte (personeel) naar Lifetri.

Dealmaker

Het overnametraject werd begeleid door diverse externe experts. M&A-advies werd geleverd door KPMG (Marcel Groenendijk, Vanne Hartjes, Tarik Egirgen en Jurriaan van den Hoven) en ING Bank (Jan Peter Kooiman, Matthijs Augustijn, Marijn Settels, Mark Stoelinga en Kevin de Graaf). Ook voor transactieondersteuning werd een beroep gedaan op KPMG (Jan Oudejans, Egbert Kromme, Winfred de Kreuk, Victor Vincent, Joris Visser en Hans van Berkel), evenals op Big Four-concurrent Deloitte (Siebe Groenveld, Jasper de Grauw, Alexander Duijn, Bart Albers, Tom Hutting, Christiaan Kusters en Joost Valk). 

De juridische ondersteuning – tot slot – was afkomstig van deBreij (Dennis de Breij en Maurice Dudink) en Freshfields Bruckhaus Deringer (Shawn der Kinderen, Brechje Nollen, Désirée Kemperink, Bob van Kasteren, Vincent Carvalho Mota, Marius Weyers en Rosemarieke Uitdewilligen).

Rond de deal – die nog in afwachting is van goedkeuring door de relevante toezichthouders – zijn geen financiële details naar buiten gebracht.