Erik Tieleman en Erik Euwe treden toe tot Jong&Fris

13 mei 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Erik Tieleman en Erik Euwe zijn als managing partners toegetreden tot Jong&Fris. Samen met oprichter Sandi Dijakovic geven ze per sinds 1 april leiding aan de ontwikkelaar van young professionals.

Jong&Fris is een in 2015 opgericht bureau dat jong talent levert aan organisaties in het publieke domein, waaronder gemeenten, provinciehuizen, waterbedrijven, woningcorporaties, onderwijsinstellingen en zorginstellingen. De talenten – bekend als ‘Frisdoeners’ – vervullen onder andere rollen als trainee procesinnovatie, junior informatieadviseur en project management officer. Professionals met meer ervaring op hun palmares worden ingezet als adviseur, projectleider of veranderaar.

Om de groei van Jong&Fris verder vorm te geven heeft oprichter Sandi Dijakovic, die eerder jarenlang werkzaam was bij een detacheerder, twee ervaren professionals aan boord gehaald. Erik Euwe zal zich met name bezighouden met de strategische en financiële aspecten van de groei van Jong&Fris. Daarnaast zal hij ook verschillende klanten van het bureau onder zijn hoede krijgen. De focus van Erik Tieleman ligt met name op de persoonlijke ontwikkeling van Frisdoeners en de samenwerking binnen interne teams.Erik Euwe en Erik Tieleman - Jong en Fris

Erik Euwe brengt een uitgebreid consultancy-trackrecord mee. Werkend voor AccentureKPMG en QVS Consulting heeft hij ruim twintig jaar transformatie-ervaring opgedaan bij grote corporaties als ASML, ABN AMRO, BSN, G-Star, Nuon, Philips, Tommy Hilfiger, Veon en Schiphol. Met zijn logistieke en financiële achtergrond heeft Euwe veel transformaties, verbeterprojecten en IT-projecten geleid. Zijn ‘sweet spot’ ligt op het kruispunt tussen de business en de technologie.

“Juist de ervaring met de grote corporaties is van toegevoegde waarde voor veel overheidsorganisaties”, vertelt Erik. “De dynamiek van de veranderende wereld is minstens zo essentieel voor overheidsorganisaties, zo niet in een complexer speelveld.”

Erik Tieleman – niet te verwarren met zijn naamgenoot die in de Benelux leidinggeeft aan R&G Global Consultants – brengt ruim dertig jaar ervaring met zich mee naar Jong&Fris. Hij werkte 22 jaar bij Philips in binnen- en buitenland in uiteenlopende disciplines en rollen als onder andere afdelingsmanager, programma- en projectmanager, change manager en procesverbeteringsmanager. Vanaf 2010 is hij zelfstandig ondernemer en actief als investeerder.

De kracht van Tieleman ligt volgens Dijakovic in zijn “langdurige projectervaring in het samenbrengen van de juiste mensen” en zijn vermogen om concrete resultaten te boeken.

Tot de opdrachtgevers van Jong&Fris behoren gemeenten als Apeldoorn, Assen en Leeuwarden, Hogeschool Inholland, De Stichtse Rijnlanden, GGZ Noord-Holland-Noord, en Waterschap Brabantse Delta.

Update 31 October 2019: Erik Euwe en Erik Tieleman zijn niet langer verbonden aan Jong&Fris.