Jur van der Laan sluit zich aan bij Claassen, Moolenbeek & Partners

02 mei 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Jur van der Laan heeft zich aangesloten bij Claassen, Moolenbeek & Partners. Bij het adviesbureau richt hij zich als partner op de regio’s Harderwijk en Zwolle. 

Claassen, Moolenbeek & Partners bestaat sinds 1983 en adviseert met een landelijk team van 70 professionals mkb-ondernemers op het gebied van bedrijfsfinanciering, -strategie en -overdracht, in de breedste zin van het woord. Sinds deze maand draagt Jur van der Laan als partner van Claassen, Moolenbeek & Partners (CM&P) bij aan die activiteiten. Van der Laan maakte daartoe de overstap vanuit de hypothecaire dienstverlener Stater, waar hij bijna vierteen jaar actief was. Bij de Amersfoortse organisatie groeide hij door tot Senior Controller en stuurde hij ruim 500 medewerkers aan. Daarnaast was hij bij Stater onder meer verantwoordelijk voor het opstellen van jaarrekeningen. 

Van der Laan begon zijn professionele carrière bij AVEBE, een wereldwijd opererende onderneming die producten levert op basis van aardappelzetmeel en aardappeleiwit voor toepassingen in (dier)voeding, papier, bouw, textiel en kleefstoffen. In bijna dertien jaar tijd – van 1992 tot en met 2005 – hield Van der Laan zich bezig met tal van activiteiten. “Ik ben in deze periode onder andere verantwoordelijk geweest voor alle wereldwijde ontwikkelingen binnen AVEBE rondom de SAP Finance & Control-module en alle daarmee communicerende financiële applicaties.” Daarnaast was hij vanuit het bedrijf ook in de weer met de implementatie van de ABN AMRO Global Gateway, een wereldwijd elektronisch betaalsysteem.

Jur van der Laan sluit zich aan bij Claassen, Moolenbeek & Partners

Van der Laan studeerde in 1991 af aan de Rijksuniversiteit Groningen in Managerial Economics. Tijdens zijn werkzaam nam hij wederom plaats in de collegebanken en wel in die van Nyenrode Business University, waar hij in 2010 de opleiding tot Register Controller afrondde. Daarnaast heeft Van der Laan diverse cursussen gevolgd op het gebied van marketing, sales, projectmanagement, management accounting en financial accounting, geeft de persvoorlichter van CM&P aan: “Door zijn brede achtergrond qua opleidingen is hij snel in staat ondernemingen door te lichten en samen met de mkb-ondernemer een succesvolle koers voor de toekomst uit te stippelen.”

Bij CM&P gaat Van der Laan zich richten op de regio’s Harderwijk en Zwolle. Hij zal klanten daar ondersteunen bij project- en interim-management, algemene managementbegeleiding, bedrijfswaardering en strategische ondernemingsplanning. De persvoorlichter laat weten dat het adviesbureau veel vertrouwen heeft in de expertise van de nieuwe partner: “Jur is goed in staat verbinding te maken met de klant. Hij rapporteert op een heldere en transparante wijze en is goed in staat complexe zaken op een begrijpelijke manier uit te leggen.” 

Lees ookClaassen, Moolenbeek & Partners versterkt in Zuidwest-Nederland.