Claassen, Moolenbeek & Partners versterkt in Zuidwest-Nederland

03 april 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Twee partners aangesloten bij Claassen, Moolenbeek & Partners (CM&P) hebben hun krachten gebundeld en gaan samen verder onder de merknaam CM&P Zuidwest-Nederland. Ondernemers Roeland Verbeet en Waldy van de Walle hebben beiden veel zin in de samenwerking.

Verbeet, voormalig Rabobank directeur en sinds vorig jaar partner bij CM&P, zegt over de stap: “De samenwerking is gericht op kennisdeling, inzet van elkaars expertise en sparren over cases. Daarbij benutten we ons gezamenlijke netwerk, kunnen we elkaar vervangen bij afwezigheid en gezamenlijke marketingactiviteiten ontplooien. Kortom, de kracht van CM&P wordt optimaal benut in de regio en daar profiteren de klanten van.”

Claassen, Moolenbeek & Partners (CM&P) werd in 1983 opgericht door naamgevers Eduard Claassen en Coen Moolenbeek. Anno 2019 telt het bedrijfskundig en financieel advieskantoor inmiddels dertig kantoren door heel Nederland met ongeveer zeventig partners. CM&P begeleidt mkb-ondernemers onder meer bij strategieformulering en implementaties, het bepalen en het regelen van de financieringsbehoefte en/of bij bedrijfsoverdrachten. 

Samenwerking

De samenwerking tussen Roeland Verbeet en Waldy van de Walle kwam op een natuurlijk manier tot stand, vertellen de twee ondernemers. Toen Verbeet in oktober 2018 partner werd bij CM&P, leerde hij Van de Walle kennen, die sinds 2012 bij CM&P als partner actief is en ruim dertig jaar ervaring heeft in het begeleiden van mkb ondernemingen met overname- en financiering- en waarderingsvraagstukken. Tijdens zijn oriëntatie op het partnerschap bij CM&P had Verbeet een afspraak gemaakt met Van de Walle, omdat die reeds een aantal jaren actief was in de regio Zuidwest. 

“Tijdens onze afspraak bleek al snel dat we op dezelfde manier aankijken tegen het proactief en kwalitatief goed adviseren van klanten”, blikt Verbeet terug. “Zo is eigenlijk de wens ontstaan om met elkaar te gaan samen werken. Dit overigens zonder de eigen identiteit van de vestigingen Hulst, Bergen op Zoom en Breda te verliezen.” Die vestigingen vormen de uitvalsbasis voor de hele regio, geven de partners aan: “Vanuit deze kantoren bezoeken we onze (potentiële) klanten of ontvangen we onze relaties.”

Claassen, Moolenbeek & Partners versterkt in Zuidwest-Nederland

De goede samenwerking komt volgens de twee partners doordat ze elkaar met hun specifieke kennis en expertise goed aanvullen. Van de Walle: “Roeland heeft veel expertise op het gebied van strategie. Daarnaast heeft hij dankzij zijn werkervaring bij de Rabobank een groot netwerk binnen de bancaire sector. Ik heb veel ervaring op het gebied van bedrijfsoverdrachten en alternatieve financieringsvormen. Daarnaast ben ik ook Register Adviseur Bedrijfsoverdrachten & Business Valuator. De inzet is om deze kwaliteiten zodanig te bundelen dat we alle klanten het best mogelijke advies kunnen geven. Dit kan ook betekenen dat we bij bepaalde cases samen voor dezelfde klant werken.” 

Trends en ontwikkelingen

Gevraagd welke trends en ontwikkelingen de twee partners in de markt waarnemen, geven ze aan: “Op bedrijfskundig en bancair gebied zijn er genoeg trends en ontwikkelingen die het vakgebied interessant houden.” Zo wijzen ze op de aanhoudende internationalisering, de verduurzaming van productie en consumptie en bijvoorbeeld de kortere levenscycli van bedrijven, producten en diensten. Andere voorbeelden zijn het alsmaar grotere belang van technologie, digitalisering en e-commerce, de versobering van de (fysieke) dienstverlening van banken, de vele nieuwe financieringsvormen in de markt en de clustering van investeerders.

“Doordat we bekend zijn met deze trends, weten we wat dit vraagt van ondernemers en bedrijven om hierop in te spelen. Daarom zijn we een prettige sparringpartner voor een klant. Maar we kunnen ook de praktische doorvertaling maken naar wat dit vraagt in relatie tot strategie, bedrijfsoverdracht en/of financiering”, aldus Verbeet. 

Deze trends en ontwikkelingen bieden mogelijkheden voor ondernemers en bedrijven, maar behoren niet altijd tot hun core business, voegen de partners toe. “Voor advies op bedrijfskundig en bancair gebied kunnen ze daarom terecht bij CM&P. Ondernemen is en blijft complex, waardoor het verstandig is om tijdig professionele ondersteuning te vragen voor die onderwerpen en deelgebieden waarop de ondernemer kennis en/of ervaring mist. Door onze jarenlange ervaring en bundeling van onze expertises kunnen wij vele ondernemers als geen ander helpen”, sluit Van de Walle af.