Mieloo & Alexander haalt investeerder aan boord voor groei

02 april 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Capital A heeft een meerderheidsbelang genomen in Mieloo & Alexander. Met hulp van Marktlink Fusies en Overnames zijn de twee oprichters van de supply chain-consultancy op zoek gegaan naar een investeerder om mee te bouwen aan de verdere groei en internationalisering van de onderneming. Het bedrijf zegt met de kapitaalinjectie zijn “opgebouwde ‘first mover’-positie” in de markt voor RFID- en IoT-toepassingen te versterken. 

De oprichters – Joseph Owusu en Sander Merkx – houden zelf een substantieel aandelenpakket en blijven ook leidinggeven aan de onderneming om de internationale groei verder vorm te geven. “Het doel van dit strategische partnerschap is om onze standaardoplossingen door te kunnen ontwikkelen en onze organisatie klaar te stomen voor een verdere internationale roll-out, zodat we de volgende stap in onze groei kunnen maken en onze internationale klanten nog beter kunnen bedienen”, aldus Owusu. De internationale groeiplannen richten zich in eerste instantie vooral op Duitsland. Hier heeft Mieloo & Alexander al een verkoopkantoor en het is de bedoeling dat dit op termijn uitgroeit tot een volwaardige vestiging.

Namens Marktlink hebben Jeroen Oldengarm en Jeffrey Scholtens de supply chain-specialist geholpen een passende overnamepartner te vinden: “Tijdens het traject hebben we met verschillende investeerders gesprekken gevoerd”, vertelt Oldengarm. “Naast het financiële plaatje moet ook de match goed zijn en moeten partijen dezelfde groeistrategie voor ogen hebben. Dit resulteerde uiteindelijk in deze prachtige deal, waarin ook het management de kans kreeg om mee te participeren.”

Mieloo & Alexander haalt investeerder aan boord voor groei

Het in 2000 opgerichte Mieloo & Alexander ontwerpt, realiseert en beheert track & trace- en voorraadmanagementoplossingen gebaseerd op RFID- en IoT-technologie. RFID – oftewel radio frequency identification – is een technologie die gebruikmaakt van radiogolven om goederen te volgen tijdens transport en opslag. Het bedrijf telt dertig medewerkers – met name consultants en technologie-experts – die vorig jaar samen een omzet van €7 miljoen wisten te realiseren. 

De klanten van de in Hoofddorp gevestigde consultancy bevinden zich vooral in Nederland, België en Duitsland. Daarnaast is Mieloo & Alexander ook betrokken bij internationale projecten in de VS, Canada en in Azië. Voorheen richtte het zich voornamelijk op productie, logistiek en (pakket)post, maar sinds 2016 groeit het ook sterk in de modebranche, waar de adoptie van RFID-technologie sterk in opkomst is. Enkele bekende klanten van het bedrijf zijn ASML, PostNL, Sony, SuitSupply en Tata Steel. 

Investeerder Capital A maakte tot voor kort nog deel uit van ABN AMRO Participaties. Afgelopen najaar is het bedrijf verzelfstandigd. Wel is ABN AMRO nog betrokken als minderheidsaandeelhouder, naast de andere aandeelhouders – Alpinvest, Bregal, Five Arrows Secondary Opportunities en LGT Capital Partners. Namens Capital A zijn Friso Janmaat en Yoeri Mochtar bij de overname van Mieloo & Alexander betrokken als investment managers. Rond de investering zijn geen financiële details naar buiten gebracht.