EY-Parthenon Nederland verwelkomt zes nieuwe associates
EY-Parthenon heeft zijn team uitgebreid met zes jonge talenten. Olle Tielrooij, Eva van Bruggen, Pita Duvekot, Frits Meeuwissen, Willemijn Pols en Sjoerd Baardman zijn bij het strategiekantoor allen begonnen als Associate.
Olle Tielrooij doorliep voor zijn start bij EY-Parthenon al een stage bij het strategiekantoor. Eerder was hij ook stagiair bij investeringsbank Rothschild en bij investeringsmaatschappij HAL Investments. Tielrooij zorgt met zijn aanstelling voor een primeur: hij is de eerste starter bij EY-Parthenon met slechts een bachelor op zak. Dat hij toch al terecht kan bij het kantoor is echter weinig verrassend: hij heeft zijn twee bachelors aan de Erasmus Universiteit – Econometrie en Economie & Bedrijfseconomie – respectievelijk summa cum laude en cum laude afgerond. Bovendien begint hij in oktober aan Oxford University aan zijn master Statistical Science.
Tijdens zijn studietijd in Rotterdam heeft Tielrooij zich ook ingezet ten behoeve van het academische klimaat op de universiteit. Zo was hij vanaf zijn tweede jaar werkgroepdocent voor wiskundige vakken, en werkte hij in het laatste halfjaar van zijn bachelorperiode mee aan academisch onderzoek naar tekortkomingen van veelvoorkomende statistische modellen. In zijn tweede en derde studiejaar was hij actief als First Ambassador van de studie Econometrie, waardoor hij medeverantwoordelijk was voor het organiseren van grote evenementen, zoals de diploma-uitreiking en de opening van het academisch jaar.
Ook Eva van Bruggen liep eerder al stage bij EY-Parthenon. “Tijdens haar stage kreeg ze een goed beeld van het werk als strategieconsultant en kon ze de gezellige sfeer bij EY-Parthenon proeven”, aldus haar kersverse werkgever. “Mijn stage was een hele leuke en leerzame ervaring”, voegt Van Bruggen toe: “Ik kreeg direct veel verantwoordelijk en mocht als volwaardig teamlid meewerken aan een groot strategisch project.” Nu ze haar master Econometrie heeft voltooid is ze teruggekeerd bij het strategiekantoor, dat vandaag de dag meer dan 1.300 medewerkers heeft, actief vanuit ruim 35 kantoren in 22 landen.
Na het behalen van haar bachelor Econometrie – die ze net als haar master doorliep aan de Erasmus Universiteit – zette Van Bruggen zich in voor de Rotterdamse universiteit door mee te werken aan de organisatie van de Erasmus Recruitment Days. Daarvoor was ze al een aantal jaar actief als onderwijsassistent aan de Erasmus School of Economics, waar ze tutorials in matrixalgebra en basiswiskunde verzorgde. Ook studeerde ze tijdens haar bachelor een halfjaar in Yogyakarta, Indonesië.
Pita Duvekot kwam voor het eerst in aanraking met EY-Parthenon tijdens de ‘Strategy Course’ van het advieskantoor, een evenement waarbij deelnemers werken aan een uitdagende businesscase, het kantoor van binnen zien en met consultants kunnen praten: “Naast het indrukwekkend uitzicht vanuit het pand aan de Maas, voel je ook meteen de Rotterdamse cultuur vanaf het moment dat je binnenloopt”, vertelt Duvekot: “Je gaat aan de slag met een case, die naar mijn mening kwantitatief uitdagender is dan bij menig ander strategisch advieskantoor. Ook de borrel aan het einde van de dag is erg gezellig: veel consultants sluiten aan waardoor je goed de sfeer kan proeven.”
Nadat ze Chinees leerde in Shanghai, begon Duvekot in 2011 aan haar bachelor Economie & Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit, waar ze vervolgens ook haar master Financial Economics voltooide. Na zich te hebben georiënteerd op de financiële en private equity-sector, merkte Duvekot dat ze meer variatie zocht. Die heeft ze nu gevonden in strategy consulting: “Ik heb voor EY-Parthenon gekozen vanwege twee aspecten: de unieke cultuur en de sectorfocus. Door de strenge selectie op fit, wordt de typische cultuur gewaarborgd. Ook is er een fijne balans tussen pure strategie- en private equity-opdrachten, in verschillende industrieën. Acteren in een dynamische omgeving vol gemotiveerde en gepassioneerde mensen, geeft mij onwijs veel energie.”
In hetzelfde jaar dat Duvekot terugkeerde in Nederland, startte Frits Meeuwissen aan het Mr.drs.-programma voor Economie & Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit. Tijdens zijn master specialiseerde hij zich in Financial Economics & Financieel Recht. Door zijn verschillende functies in het Rotterdamse studentenleven kwam Meeuwissen al vroeg in zijn studie in aanraking met EY-Parthenon. “Het was vooral de cultuur die mij erg opviel. De openheid en ‘directe’ mentaliteit spraken mij heel erg aan”, stelt Meeuwissen, die gedurende zijn studie stage liep op de banking & finance-afdeling van Stibbe. Ook schreef hij mee aan een aantal onderzoeken voor de Erasmus School of Law en was hij consultant en projectmanager bij De Kleine Consultant.
Inmiddels heeft Meeuwissen bij EY-Parthenon al meegewerkt aan een aantal projecten, verspreid over verschillende industrieën. Hierin heeft hij ook de meerwaarde van het EY-netwerk ervaren: “Zo is hij de afgelopen twee maanden betrokken geweest bij een commercial vendor due diligence, terwijl EY de financial vendor diligence heeft verricht”, aldus zijn werkgever: “Deze twee losse teams hebben veel synergieën bereikt, doordat de samenwerking makkelijk verliep.”
Willemijn Pols doorliep net als Tielrooij en Van Bruggen eerder al een stage bij EY-Parthenon. Dit deed ze na het behalen van haar bachelor Technische Natuurkunde aan de TU Delft. En net als Meeuwissen kwam ze tijdens haar studie al gauw in contact met EY-Parthenon, toe ze medeorganisator was van de Delftste Bedrijvendagen. In het jaar daarna was Willemijn secretaris van de Vereniging voor Technische Physica, de studievereniging voor Technische Natuurkunde in Delft. Zo werd het contact met het kantoor voortgezet. Na dat bestuursjaar had Pols enkele maanden vrij, en was de keuze gauw gemaakt: “Bij Parthenon klopte het direct. Ik weet nog dat de eerste dag van mijn stage totaal ontspannen verliep: ik stapte binnen en draaide mee.”
Inmiddels heeft Pols ook een master Biomedical Engineering op zak. Ze liep stage in München, waar ze onderzoek deed naar medische toepassingen van protonen. Ze studeerde af op dit gebied en bleef vervolgens bijna in het onderzoek hangen. Het consultingvak lonkte echter: “De impact die ik op gebied van protonentherapie had was groot, maar ging me te langzaam”, aldus Pols: “Nu wordt het advies, dat je in slechts een paar weken onderbouwt, direct opgepakt. Dat geeft voldoening.”
Sjoerd Baardman, tot slot, volgde aan de Erasmus Universiteit een bachelor Econometrie & Operationele Research. In zijn tweede jaar nam hij deel aan het Erasmus Honours Programme en in plaats van zijn minor in zijn derde jaar studeerde hij vier maanden in Zuid-Korea. Tussen zijn bachelor en zijn master Quantitative Finance – die hij cum laude afrondde – was hij als fulltime bestuurslid bij studievereniging FAECTOR en zat hij in het bestuur van zijn dispuut. In zijn tijd als masterstudent nam hij plaats in de raad van commissarissen van zijn studievereniging en organiseerde hij het lustrum van zijn zeilschool.
De eerste keer dat Sjoerd in contact kwam met EY-Parthenon was tijdens de 'besturenborrel' in zijn bestuursjaar. Later nam hij deel aan de Strategy Course. Het enthousiasme dat deze events bij hem teweegbrachten, is niet verdwenen: “De sfeer toen was erg goed en nu ik ben gestart, ben ik nog steeds erg blij met mijn keuze”, vertelt Baardman: “In mijn eerste maand begon ik meteen met een project, heb ik mijn eerste trainingen gehad en zijn we met werk op skivakantie geweest. Een ideale start dus!”