KplusV opent kantoor in Rotterdam voor Zuid-Holland regio

12 maart 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Organisatieadviesbureau KplusV heeft een nieuw kantoor geopend in Rotterdam, zijn derde in het land. “We zien veel kansen in Zuid-Holland om samen met ondernemers, overheden en financiers de regio innovatiever, socialer en duurzamer te maken”, aldus managing partner Hendrik van der Meulen. 

Opgericht in 1984, richt KplusV zich op economische en maatschappelijke thema’s als groei en innovatie, organisatie, sociaal ondernemen, circulaire economie en duurzaamheid, publiek-private samenwerking en de leefomgeving. Het bureau is de afgelopen tien jaar actief geweest vanuit kantoren in Arnhem en Amsterdam. Als gevolg van zijn groeiende klantenbestand in de Randstad is daar nu een derde vestiging bijgekomen. Van der Meulen: “Wij helpen bedrijven met het vormgeven van groeiambities en haken ze aan op financiering en de juiste kennispartners. Zo helpen we elkaar vooruit. Los van de klantvraag en ambities is Rotterdam ook gewoon een hele fijne stad.”

Wat ook meespeelde is dat het bedrijf zeer actief is in de regio. “We dragen op dit moment al bij aan diverse projecten in Rotterdam en Zuid-Holland, op het gebied van sociale, duurzame en innovatieve economie.” De consultants van KplusV die werken aan deze projecten, zullen vanuit het nieuwe kantoor lokale klanten beter kunnen bedienen en bovendien hun reistijd kunnen verkorten. Zo ook Boris Polm, die woonachtig is in Leiden en nu regelmatig de reis naar Arnhem of Amsterdam maakt: “Als adviseur zit je het liefst dicht bij de klant.”KplusV opent kantoor in Rotterdam voor Zuid-Holland regioPolm, die sinds 2017 werkzaam is voor het adviesbureau, ziet volop kansen in Rotterdam. “Er gebeurt namelijk veel in Rotterdam en de rest van Zuid-Holland. Veel innovatie en ondernemerschap, mede dankzij de goede universiteiten, faciliteiten en de ondernemende instelling; veel (internationale) ontwikkeling en verduurzaming in de haven en het Westland; sterke regionale clusters; een sterke sociale backbone; en ga zo maar door.” 

Met een toegevoegde waarde van €45,6 miljard is alleen al de Rotterdamse haven volgens Erasmus Universiteit Rotterdam goed voor 6,2% van de Nederlandse economie. Daarnaast beschikt de stad over een bruisend innovatiecluster – Rotterdam (en de omliggende regio) kent diverse startup- en innovatiehotspots zoals CIC en Venture Café, RDM Rotterdam, Rotterdam Science Tower, Erasmus Centre for Entrepreneurship, SuGu Club, Port Innovation Lab, PortXL en YES!Delft. 

Niet verwonderlijk is dan ook dat KplusV zich heeft gevestigd in het Cambridge Innovation Centre (CIC), een innovatiehub binnen het Groothandelsgebouw, naast Rotterdam Centraal. “Deze innovatieve omgeving past bij de mindset die bij KplusV centraal staat”, zegt Van der Meulen.

Voor de Rotterdamse KplusV-Adviseur Rosanne Koning klonk de opening van het kantoor als muziek in de horen: “De afgelopen twee jaar heb ik zelf met veel plezier aan verschillende projecten in de regio gewerkt met een focus op sociale en duurzame economie. KplusV hoopt haar grenzen te verleggen. Ik denk dat we de bijdrage die we leveren aan de ontwikkelingen in deze regio verder vergroten door de opening van ons nieuwe kantoor in Rotterdam, en door de kennis en energie die we daarin meebrengen.”