Accenture koopt pharma-specialist Enterprise System Partners

06 maart 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft Enterprise System Partners (ESP) overgenomen, een leverancier van internationale consultancy- en manufacturingdiensten die onder meer technologie ontwikkelt om het productieproces van farmaceutische middelen efficiënter in te richten. ESP heeft wereldwijd zeven kantoren, waaronder een vestiging in Oss, waar vijftien medewerkers werkzaam zijn.

ESP zal worden geïntegreerd in de Accenture Industry X.0-praktijk, een tak die klanten helpt met de digitale transformatie in de industriële sector. Deze unit biedt klanten diensten aan op gebieden als Industry 4.0, Internet of Things, technology-led manufacturing excellence, robotics en artificial intelligence.

“Digitale technologieën zorgen voor grote veranderingen op de fabrieksvloer. Met de productieoplossingen van ESP en onze industrie X.0-mogelijkheden helpen we klanten te profiteren van engineering en product life-cycle management, geavanceerde analyse en kunstmatige intelligentie. Dit alles met het oog op een flexibel, efficiënt en kosteneffectief productieproces”, vertelt Frank Rennings, Managing Director van Accenture Digital in Nederland.

Enterprise System Partners werd in 2003 opricht door een viertal en heeft momenteel zo’n 200 professionals in dienst die onder meer zijn gespecialiseerd in deep manufacturing en IT-processen. Het bedrijf, dat vanuit kantoren in Ierland, Frankrijk, Nederland, Puerto Rico, Turkije en de Verenigde Staten opereert, richt zich in het bijzonder op de farmaceutische sector en biotechindustrie. Naar eigen zeggen bedient ESP zeventien van de twintig grootste spelers die actief zijn in deze twee sectoren. Met behulp van de ESP-systemen kunnen klanten het biofarmaceutische productieproces digitaal volgen en documenteren, wat leidt tot een grotere automatisering binnen de gehele supply chain.Accenture koopt pharma-specialist Enterprise System PartnersAnne Marie O’Halloran, die de wereldwijde Life Sciences Industry X.0-tak van Accenture leidt, reageert verheugd op het samenwerkingsverband: “Nieuwe digitale technologieën en wetenschappelijke ontwikkelingen worden gecombineerd en veranderen zo de manier waarop therapieën worden ontwikkeld en aangeboden aan patiënten. De krachtenbundeling biedt ons significante mogelijkheden om bedrijven te helpen meer efficiëntie te realiseren bij het produceren van essentiële medicijnen voor patiënten wereldwijd.”

Liam O’Brien, Managing Director bij ESP, laat weten dat het nieuwe samenwerkingsverband met Accenture, waar 469.000 medewerkers actief zijn in meer dan 120 landen, ESP in staat zal stellen een serieuze mondiale uitbreiding te realiseren. Bovendien krijgen zijn teamleden door de overeenkomst de mogelijkheid deel te nemen aan uitdagendere projecten en een internationaal carrièrepad in te slaan.

Accenture heeft naast de ESP-deal recent ook andere overnames op zijn naam gezet. Zo nam het adviesbureau in 2017 het lifesciencesbedrijf LabAnswer over, dat sindsdien de Accenture Scientific Informatics Services-afdeling (ASIS) helpt met het vastleggen, beheren en analyseren van complexe laboratoriumdata en wetenschappelijke gegevens. In de operationele ruimte kocht Accenture twee bedrijven uit de Verenigde Staten – softwarebedrijf Pillar Technology en hardware-engineeringfirma Mindtribe – en één bedrijf uit Duitsland – de strategisch productontwerper Designaffaires. In Ierland, tot slot, kocht Accenture vorig jaar het in Dublin gevestigde creatieve bureau Rothco, waar circa 170 professionals werkzaam zijn.