Cordence Worldwide breidt uit naar Scandinavië met Valcon

08 maart 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Cordence Worldwide, een wereldwijd samenwerkingsverband van consultancybedrijven waarvan ook Twynstra Gudde lid is, heeft zijn aanwezigheid in Scandinavië vergroot. Adviesbureau Valcon is deze maand ook lid geworden van het internationale netwerk.

Thomas Fischer, CEO van Valcon, laat weten trots te zijn dat zijn organisatie is toegelaten tot het netwerk, dat volgens hem bestaat uit “premium en toonaangevende partners uit de hele wereld”.

“Onze samenwerking met Cordence Worldwide is een logische volgende stap in Valcon’s voortdurende focus op het bieden van duurzame, holistische oplossingen aan klanten uit de private en de publieke sector. Deze stap zal ons in staat stellen om ons vermogen te versterken om onze klanten de juiste teams aan te bieden, temeer omdat we door het netwerk beschikken over een grotere vijver met daarin sterkere competenties. Bovendien hebben we door het nieuwe samenwerkingsverband voortaan een wereldwijd bereik”, zegt Fischer.

Met meer dan 2.800 professionals en ruim 65 kantoren, is Cordence Worldwide een van de grotere mondiale netwerken voor managementadviesdiensten. Het samenwerkingsverband is opgezet rondom de collectieve ambitie van zijn leden: diepgaande expertise in alle uithoeken van de wereld op lokaal niveau inzetten. Onder de leden bevinden zich het Noord-Amerikaanse North Highland, pan-Europese spelers als Horváth & Partners (Duitsland), Oresys (Frankrijk), Bonfiglioli Consulting (Italië) en het Spaanse Alfa Consulting, dat binnen het netwerk fungeert als de brug naar Latijns-Amerika. Het Nederlandse Twynstra Gudde is binnen Cordence Worldwide verantwoordelijk voor de Benelux-markt.

Cordence Worldwide breidt uit naar Scandinavië met Valcon

Valcon is het elfde lid van het netwerk en biedt de andere leden van Cordence Worldwide voet aan de grond in Scandinavië, dat een adviessector kent die naar schatting €2,8 miljard waard is. “Valcon was een logische keuze die Cordence Worldwide en onze partners de mogelijkheid biedt om een nog groter verschil te maken in de Scandinavische landen”, vertelt Andrew Keene, Managing Director van Cordence Worldwide. Hij voegt toe dat Valcon “zorgvuldig is geselecteerd” nadat een due diligence-onderzoek is uitgevoerd naar onder andere de positionering van het bedrijf, zijn trackrecord en bedrijfswaarden, maar ook naar hoe het met zijn klanten omgaat. 

Valcon, dat in 2010 in Denenmarken werd opgericht, is een managementadviesbureau dat zich focust op strategie, operations management, sales, marketing, digitale transformatie en menselijk kapitaal. De meer dan tweehonderd consultants van het bedrijf werken onder meer voor grote Scandinavische bedrijven als speelgoedgigant Lego, farmaceut Novo Nordisk en luchtvaartmaatschappij SAS. Het besluit om zich bij Cordence Worldwide aan te sluiten komt deels voort uit de solide groei die het adviesbureau doormaakt. Zo heeft het zijn omzet vorig jaar met 6% laten stijgen. De laatste tijd is Valcon zijn portfolio aan het internationaliseren, waarbij een lidmaatschap van een mondiaal netwerk als Cordence Worldwide geldt als groot voordeel. 

Om zijn groeiambities in de toekomst te realiseren, investeert Valcon momenteel flink in zijn dienstenaanbod. Het adviesbureau heeft de afgelopen maanden zijn capaciteiten op het gebied van digitalisering, digitale transformaties en veranderkundig leiderschap versterkt, onder meer door senior professionals van concurrenten en uit de industrie aan te trekken. Eerder dit jaar verwierf Valcon een belang in technologiebedrijf 2021.AI, waarmee het zijn AI-dienstenaanbod heeft uitgebreid. Ondertussen heeft het Scandinavische adviesbureau eveneens zijn Raad van Bestuur verder geprofessionaliseerd om daarmee zijn nieuwe strategie ook op C-Level uit te dragen. 

“Zowel Valcon als Cordence Worldwide zien sterke synergetische mogelijkheden in de samenwerking”, besluit Keene.