Innopay promoveert voormalig bankier Esther Groen tot partner

13 februari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

INNOPAY heeft Esther Groen toegevoegd aan het partnerteam. Groen is ruim twee jaar werkzaam bij INNOPAY en brengt als voormalig bankier en consultant meer dan twintig jaar aan ervaring mee naar het consultancybureau. Groen is verantwoordelijk voor commercie en richt zich vooral op de verdere ontwikkeling van relevante sectoren, zowel binnen Nederland als internationaal.

“Ik vind het mooi dat ik als partner kan bijdragen aan de groei en de ambitie van het bedrijf”, vertelt Groen, die hiervoor meer dan tien jaar werkte bij ABN Amro en The Royal Bank of Scotland (RBS). Daar werkte ze in transaction banking – in haar laatste rol bij de bank was Groen verantwoordelijk voor de Global Transaction Services (GTS) Account Management in Nederland. 

Groen speelde onder andere een belangrijke rol bij de migratie van klanten van RBS cash management business naar andere banken in het land, als onderdeel van de terugtrekking van de bank uit het segment. Groen zorgde voor een gestroomlijnd proces, een proactieve aanpak en transparante klantcommunicatie. Eerder in haar loopbaan, werkte Groen zo’n zes jaar voor PNO Consultants in een commerciële rol, en als consultant bij Amrop in Amsterdam, met kantoren in ongeveer 50 landen een van ’s werelds grootste executive search partnerships.

In haar nieuwe rol als partner bij INNOPAY, zal de 46 jarige professional zich richten op het uitbreiden van de diensten van INNOPAY op het gebied van digitale transacties, het belangrijkste focusgebied van het adviesbureau. INNOPAY bracht onlangs een boek (titel: ‘Alles Transactie') uit, waarin het zijn visie over de markt deelt en in het bijzonder het belang van samenwerking uiteenzet. Relevant voor organisaties die zich bevinden in het huidige klimaat van toenemende datacomplexiteit en waarin consumenten steeds meer controle over hun digitale footprint eisen. Het aantal transacties gaat de komende periode explosief toenemen. Bedrijven onderschatten de complexiteit van data handling en zullen met anderen moeten samenwerken om te kunnen overleven en succesvol te zijn, zo legde Shikko Nijland, CEO van INNOPAY, voorafgaande aan de boeklancering al eerder uit in een interview met Consultancy.eu.

Innopay benoemt voormalig bankier Esther Groen tot partner

“We willen hedendaagse problemen oplossen met een innovatieve blik op de toekomst”, laat de kersverse INNOPAY partner Groen weten. Op LinkedIn schrijft ze: “De manier waarop we transacties doen en interacteren verschuift steeds meer naar digital. Het dwingt de gevestigde waardeketens in bijvoorbeeld de bankensector, payments, telecom, logistiek en verzekeringen zich open te stellen. Voor klanten is het verkrijgen van controle over hoe, met wie ze waar contact hebben, transacties doen en data willen delen steeds belangrijker. Bedrijven moeten om die reden relevante diensten aanbieden om consumenten te binden en tegelijkertijd vertrouwen en privacy waarborgen.”

In een reactie op de benoeming van Groen, geeft Nijland aan dat INNOPAY – binnen het landschap van digitale transacties en met behulp van Groen's “uitgebreide ervaring met wereldwijde transactiediensten” – haar klanten een innovatieve visie op alle ontwikkelingen kan bieden.

De benoeming van Groen betekent ook meteen de eerste vrouwelijke partner voor het adviesbureau, waar oprichter Douwe Lycklama, Vincent Jansen en Nils Jung overige partners zijn. Groen geeft aan dat ze ernaar uitkijkt een inspiratiebron te zijn voor jonge vrouwen. “Ik denk dat het hen aanmoedigt om te zien dat je met de juiste kennis, ervaring en ambitie als vrouw ook kunt doorgroeien naar een topfunctie in de techwereld”, vertelt ze. Ze geeft verder aan dat diversiteit een belangrijk onderwerp is voor INNOPAY: “We hebben de afgelopen jaren al belangrijke stappen gezet op dit gebied en dat wil ik graag voortzetten.”

In haar nieuwe rol zal Groen zich voornamelijk richten op de verdere ontwikkeling van relevante sectoren, zowel binnen Nederland als internationaal. Hierbij staan klantrelaties, kwaliteit en onderscheidende dienstverlening centraal.