IG&H Consulting promoveert Ruud Schoenmakers tot partner

04 februari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IG&H Consulting & Interim heeft Ruud Schoenmakers gepromoveerd tot partner binnen de retailpraktijk. De kersverse vennoot heeft een staat van dienst van meer dan tien jaar bij het adviesbureau.

“In de afgelopen jaren heeft Ruud bewezen een echte IG&H’er te zijn; hij kijkt naar de feiten en weet tegelijkertijd energie te creëren in de organisatie”, zegt Jan van Hasenbroek, managing partner van het adviesbureau uit Utrecht. 

Schoenmakers sloot zich bij het kantoor aan in de zomer van 2010, nadat hij zo’n twee jaar had gewerkt en geleefd in de Verenigde Staten. Het was zijn tweede periode bij IG&H Consulting & Interim – hij begon bij het adviesbedrijf in 2005 als consultant. Op basis van zijn sterke trackrecord bij het kantoor wist Schoenmakers op te klimmen in de organisatie van Senior Manager tot Director, en nu dus tot Partner.

Hij richt zich op de retailmarkt, een branche die in alle bedrijfsfacetten te maken heeft met ingrijpende veranderingen – van strategische besluitvorming en operationele modellen tot e-commerce dienstverlening en klantenservice. De ontwikkelingen worden voortgedreven door de snelle digitalisering, die retailers in staat stelt nieuwe klanten te bereiken, processen te stroomlijnen en de efficiëntie te vergroten. De stormachtige digitalisering is echter niet voor iedereen goed nieuws. In een rapport van McKinsey wordt gewaarschuwd dat door IT en digitale concurrentie zo’n 130.000 banen op de tocht staan.IG&H Consulting promoveert Ruud Schoenmakers tot partner

Schoenmakers heeft zich ingezet voor diverse van IG&H’s grootste retailklanten. Tot de klantenkring van het bureau behoren onder meer Ahold Delhaize, ANWB, Bol.com, Hema, Intergamma en Wehkamp. Van Hasenbroek: “Ruud heeft bewezen grote verandertrajecten voor internationale klanten af te kunnen ronden, hij werkte onder andere in Engeland, Polen, Frankrijk, België en Duitsland. Hij heeft toonaangevende retailers écht naar een hoger niveau geholpen in tijden van disruptie en daardoor konden zij sneller innoveren en beter inspelen op de klantvraag.”

Schoenmakers is gespecialiseerd in onderwerpen als retailstrategie, supply chain management, smart pricing, last mile delivery en nieuwe business ventures. Hij helpt opdrachtgevers ook bij het optimaliseren van de klantreis door een responsievere, wenbaardere, datagedreven organisatie op te bouwen. Daarnaast is hij als sectorexpert betrokken bij het omzetten van traditionele IT-omgevingen naar high performance-platforms. 

Gevraagd naar waarom hij zich voor langere tijd als partner heeft verbonden aan IG&H – partners kopen zich in bij het bureau –, zegt hij: “Onze aanpak is onderscheidend doordat sectorexperts en deskundigen op het gebied van organisatietransformatie, data science en technologie intensief samenwerken. Ik geloof daar heel erg in. Door verschillende competenties te combineren komt strategie van papier en kunnen we onze klanten helpen het verschil te maken voor hun eigen eindklant.”