Matthijs Ros en Nizar Es-Skali aan de slag bij Innopay

31 januari 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Innopay heeft twee ervaren professionals toegevoegd aan zijn team. Matthijs Ros richt zich als Director sinds kort op het bouwen aan Innopay Flex, een platform voor flexibele resourcing. Nizar Es-Skali is gestart als Senior Manager en houdt zich bezig met de uitbreiding van het aanbod op het gebied van data analytics, risk management en compliance voor de financiële sector.

Matthijs Ros

Matthijs Ros is een consultant met uitgebreide expertise rond thema’s als de gig-economy, cybersecurity, beveiligingsarchitectuur, governance en risk & compliance. Ros maakt de overstap naar Innopay vanuit Capgemini, waar hij meer dan elf jaar actief was. In zijn laatste rol bij de adviesgigant gaf hij als Principal Consultant leiding aan de Nederlandse cybersecurity-servicelijn. Ros bouwde de afdeling uit naar een van de grootste spelers in het adviesdomain – in zijn laatste rol was hij als sales director verantwoordelijk voor commercie.

De jaren daarvoor werkte Ros als adviseur op het gebied van cybersecurity en veiligheid. Hij hielp diverse private ( Eneco, AkzoNobel, Friesland Campina) en publieke organisaties – waaronder de Europese Commissie, de politie en de douane – met vraagstukken rond beveiliging, openbare veiligheid, compliance en risicomanagement.

Ros is in het bezit van het Information Security Manager-certificaat van de ISACA, een brancheorganisatie voor professionals op het gebied van informatiebeveiliging, assurantie, risicomanagement en governance. Voorafgaand aan zijn professionele loopbaan studeerde hij Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Matthijs Ros en Nizar Es-Skali aan de slag bij Innopay

Bij Innopay is Ros nu aangesteld als Director: “Na elf jaar bij Capgemini zet ik mijn reis voort bij Innopay”, vertelt hij. “Vooral de kennisgedrevenheid en het specialistische werk van Innopay vind ik interessant. De organisatie sluit goed aan bij mij als persoon als het gaat om innovatie en het willen vooroplopen in de markt. Ik kijk uit naar deze fantastische kans.”

In zijn nieuwe rol is hij verantwoordelijk voor het opzetten van het nieuwe digitale platform Innopay Flex. Met het platform richt het Amsterdamse bureau zich op de trend van toenemende flexibilisering op de arbeidsmarkt. Er wordt steeds meer gewerkt in korte trajecten met een duidelijk resultaat, waarbij ook vaak freelancers worden ingezet. “Het gaat hierbij om freelancers met specifieke expertises op het gebied van digitale transacties en transformaties”, aldus Ros. “Innopay Flex moet ervoor zorgen dat organisaties en deze freelancers elkaar gemakkelijker kunnen vinden voor het uitvoeren van een specialistische opdracht.”

Nizar Es-Skali

Tegelijk met Ros is ook Nizar Es-Skali in dienst getreden bij Innopay. Es-Skali is een consultant en manager met een achtergrond in business development, data analytics & risk management en meer dan vijftien jaar internationale ervaring in de financiële dienstverlening, banken- en verzekeringssector en management consulting.

Voordat hij begon bij Innopay, werkte Es-Skali ruim vijf jaar voor Solid Professionals. De afgelopen twee jaar was hij als sales directeur verantwoordelijk voor de verkoopstrategie van de adviespraktijk. Tegelijkertijd hielp hij als Principal Consultant Finance & Risk opdrachtgevers met het verbeteren van hun finance & risk-functies. In de drie jaar daarvoor leverde hij als Managing Consultant onder meer adviesdiensten op het gebied van finance en risicomanagement. 

Voor die tijd werkte hij als consultant voor de finance-afdeling van Nationale-Nederlanden, waarbij hij zich richtte op pensioeninvesteringen, managementverslaglegging, datamanagement en klantcommunicatie. Eerder werkte hij drie jaar als adviseur voor de Rabobank, waar hij zich bezighield met verandermanagement, onder andere omtrent risicomanagementprocessen. Daarvoor werkte hij in Parijs als consultant voor Synechron, waar hij voor banken als ING en ABN AMRO en Moody’s Analytics advies gaf omtrent de implementatie van samenwerkingsakkoord Basel II. Hij begon zijn carrière ook in de Franse hoofdstad, toen hij twee jaar als Consultant actief was voor Altran.

Es-Skali heeft twee masters op zak. In 2001 rondde hij aan Enseirb-Matmeca in Bordeaux zijn master Computer Science af, en elf jaar later behaalde hij zijn MBA aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University. Daarnaast volgde hij diverse cursussen en trainingen, onder meer op het gebied van Lean en PRINCE2. 

Zijn diepgaande kennis neemt hij nu mee naar Innopay, waar hij als Senior Manager bij zal dragen aan het verbreden van het aanbod voor de financiële sector op gebieden als data analytics, risk management en compliance. “In de voorbije jaren heb ik waardevolle ervaring opgedaan in data analytics en financieel risicomanagement”, aldus de kersverse Innopay’er. “Met een duidelijke focus op klanten en resultaten, gebruik ik mijn management- en analysevaardigheden om projecten op te leveren met de hoogste kwaliteit en klanttevredenheid.”