Metaalspecialisten uit Zevenaar en Denekamp bundelen de krachten

10 januari 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Kinkelder Metal Solutions heeft een belang genomen in branchegenoot Odemar Metaal. De krachtenbundeling stelt beide partijen in staat om de productlijn en het dienstenpakket uit te breiden. 

De Zevenaarse plaatbewerker Kinkelder Metal Solutions Solutions is gespecialiseerd in plaatwerk en metaalproducten. Het bedrijf, ontstaan in 1990 na de afsplitsing van zaagbladenonderneming Kinkelder, telt een team van circa 65 medewerkers.

In lijn met de strategie van directeur Pieter de Kinkelder is Kinkelder de afgelopen jaren bezig met het uitbreiden van zijn dienstenpakket. De laatste nieuwe loot aan de stam is Odemar Metaal, een machinefabriek uit Denekamp. Odemar beschikt naast een up-to-date machinepark ook over een engineerafdeling, die zich toelegt op het ontwikkelen van machines en systemen voor de food- en non-food- industrie. Als toeleverancier en co-maker ligt de focus binnen het bedrijf voornamelijk op de industrieën machinebouw, automobiel, landbouw, voedingsmiddelen en recreatie.Metaalspecialisten uit Zevenaar en Denekamp bundelen de krachten“De samenwerking stelt ons in staat om op unieke wijze te groeien, zonder hierbij uit het oog te verliezen dat we in bepaald opzicht nog altijd de ‘smid op de hoek’ zijn. Ieder metaalproduct is uniek en dat uit zich binnen ons bedrijf in focus, passie en vakwerk,” zegt De Kinkelder. 

De directeur van de metaalspecialist werd tijdens zijn zoektocht naar een geschikte groeipartner bijgestaan door Jeroen Oldengarm van Marktlink Fusies & Overnames. Oldengarm: “Tijdens het proces is er met meerdere kandidaten gesprekken gevoerd om te bepalen welke partij het beste aansloot bij het zoekprofiel van Kinkelder. Uiteindelijk viel de keuze op ondernemer Tom Hogeling van Odemar Metaal, met als resultaat deze prachtige samenwerking.”

Afgelopen kwartaal was Marktlink ook al betrokken bij de overname van fashion retailer E.L Cravatte en de investering van private equitybedrijf Intersaction in luchtfiltratiespecialist BMAir. Jaarlijks begeleidt het M&A-advieskantoor ruim 60 transacties in het midden- en kleinbedrijf. Het team van Marktlink telt zeventig medewerkers, werkzaam vanuit kantoren in Deventer, Gouda, ’s-Hertogenbosch en Amsterdam.