Topbankier Hans van der Noordaa naar Deloitte Financial Services

10 december 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hans van der Noordaa heeft de Financial Services Industry (FSI)-praktijk van Deloitte versterkt als Senior Advisor. Van der Noordaa is de afgelopen jaren werkzaam geweest als bestuursvoorzitter van Delta Lloyd. Daarvoor heeft hij jarenlang verschillende executive-rollen vervuld bij ING, waaronder zo’n twaalf jaar als bestuurslid van ING Groep.

Deloitte Financial Services Industry (FSI), een van de ‘industry’-praktijken binnen Big Four accountancy- en advieskantoor Deloitte, richt zich met zijn diensten in het bijzonder op grote financiële instellingen in Nederland en daarbuiten. In Nederland werkt de praktijk zowel voor banken en verzekeraars als voor binnen- en buitenlandse vermogensbeheerders, pensioen- en beleggingsfondsen en andere organisaties. 

De FSI-praktijk is recentelijk versterkt door de komst van de ervaren topbankier Hans van der Noordaa. In zijn nieuwe rol zal hij zijn kennis, ervaring en bestuurlijk perspectief inbrengen in projecten, bij het coachen van klantenteams, bij het verder uitbouwen van de relaties op senior executive-niveau en bij het vergroten van de aanwezigheid van Deloitte in de relevante netwerken. Daarbij zal Van der Noordaa gaan opereren in de volle breedte van de praktijk, dat wil zeggen op het brede snijvlak van banking, insurance en investment management. 

“Ik verheug me erg op de samenwerking met de relaties en teams van Deloitte”, vertelt Van der Noordaa in toelichting op zijn nieuwe uitdaging: De eerste indruk die ik heb van de betrokkenheid, kennis en cultuur bij Deloitte spreekt mij bijzonder aan. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan het succes van de Financial Services-praktijk.”
Topbankier Hans van der Noordaa naar Deloitte Financial ServicesVan der Noordaa kan bogen op jarenlange bestuurlijke ervaring binnen het financial services-segment. De afgelopen drie jaar was hij bestuursvoorzitter bij verzekeraar Delta Lloyd en in de twaalf jaar daarvoor was hij lid van de raad van bestuur van ING Groep. In zijn bijna dertig jaar bij ING (Groep) vervulde hij daarnaast verschillende bestuurlijke functies, waaronder als CEO van ING Retail Banking Benelux en binnen ING Groep als directeur van de stafafdeling Corporate Communicatie & Strategie. 

Gedurende zijn lange loopbaan heeft de ervaren bestuurder leiding mogen geven aan een groot aantal transformaties en is hij verantwoordelijk geweest voor het oplossen van complexe business en regelgevingsdossiers inclusief intensief contact met een breed scala aan stakeholders, waaronder de regelgevers. 

Hans Honig, managing partner FSI, reageert verheugd op de aansluiting van Van der Noordaa: “De komst van Hans sluit naadloos aan bij onze ambitie om onze zichtbaarheid en impact in de financiële sector te vergroten. We gaan dit doen door in voor de sector belangrijke thema’s een leidende rol te nemen in het debat, met concrete oplossingen te komen en ons netwerk op topniveau verder te versterken. Hans heeft een belangrijke rol in het verder realiseren van deze ambitie”.