Kruger versterkt team met Olivier Somers en Vincent Gerard

06 december 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De afgelopen periode is het team van Kruger versterkt met twee nieuwe professionals: Olivier Somers en Vincent Gerard. “Door hun komst kunnen we nog meer toegevoegde waarde leveren aan onze klanten”, aldus Kruger over de versterking van het team.

Olivier Somers is de afgelopen twee jaar actief geweest in Guatamala voor Fair-Fruit, een exporteur van groenten. Als Business & Product Developer onderzocht hij de lokale markten in Centraal-Amerika en zette hij bovendien een bedrijf op. In 2016 behaalde Somers een master in management/bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit Brussel. En eerder had hij al een bacheloropleiding in Human Resource Development aan de Hogeschool Antwerpen afgerond, een vakrichting waarbij het menselijk aspect centraal stond. Gedurende zijn masteropleiding liep hij meerdere stages in het buitenland en werkte onder andere als recruitment consultant.

Somers is inmiddels gestart aan zijn nieuwe uitdaging bij Kruger, met meer dan dertig professionals een boutique adviesbureau gespecialiseerd in corporate finance, restructuring en complexe ondernemingsvraagstukken. Over zijn motivatie te kiezen voor Kruger, zegt hij: “De verscheidenheid aan sectoren en de variëteit van niet-alledaagse vraagstukken waarin Kruger actief is en waarmee we te maken krijgen, boeit me sterk. De complexe vraagstukken worden snel doorgrond aan de hand van analyses met betrekking tot de cijfers, de bedrijfsactiviteiten, de organisatie en de markt.” Ook wijst Somers op het menselijk aspect, waar bij Kruger aandacht voor is: “Samen met de expertise van Kruger zetten we de analyses om naar handelingen in de praktijk. Gedurende dit proces blijft telkens de mens centraal, dat volledig aansluit bij mijn visie.”

Tot slot benadrukt de consultant zijn Belgische roots en internationale ervaring; elementen die goed aansluiten bij Kruger: “Wat mij de extra energie geeft is dat ik, met mijn Belgische nationaliteit en verschillende internationale ervaringen, me aansluit bij een Nederlands bedrijf en team.”

Kruger versterkt team met Olivier Somers en Vincent GerardVincent Gerard rondde eerder dit jaar zijn master in Technische Bedrijfskunde af aan Universiteit Antwerpen. Gedurende zijn bacheloropleiding aan dezelfde universiteit was Gerard actief voor AIESEC. Bij de studentenorganisatie richtte hij zich in internationale context op het verbinden van studenten en bedrijven. Zo leidde hij als Manager External Relations binnen AIESEC een team van vijf personen, onderhield hij klantrelaties en organiseerde hij salestrainingen. Tijdens zijn masteropleiding liep hij onder meer stage bij Park Cake Bakeries in Manchester (UK), waar hij bovendien zijn scriptie voltooide, getiteld: ‘Cost-benefit analysis of offshoring and outshouring scenarios’. 

De nieuwe consultant van Kruger vertelt over zijn rol: “Het buigen over uiteenlopende projecten van een veelheid aan bedrijven is een doorsnee dag bij Kruger. Een goed advies komt voort uit een goede analyse en begrip van de cijfers, maar hier start het verhaal vaak pas. Elk bedrijf is uniek en daar houden we rekening mee. Zo zijn wij als adviseur pas tevreden wanneer we een praktisch oplossing op maat kunnen aanreiken en daar waar nodig is begeleiding bieden.” 

Over waarom werken bij Kruger hem aanspreekt, vertelt Gerard tot slot: “De mouwen opstropen, inleven in de bedrijfssituatie en op cruciale momenten in dialoog treden met de klant en andere stakeholders creëert inzicht. Dit vind ik bijzonder boeiend en geeft mij veel energie.”

Eerder dit jaar versterkte Kruger de gelederen ook al door de terugkeer van oudgediende Jan Benedictus, die als Partner is aangesteld.