Jan Benedictus keert terug naar Kruger als Partner

15 mei 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Advieskantoor Kruger heeft oudgediende Jan Benedictus aangesteld als Partner. Benedictus heeft een uitgebreid trackrecord in onder meer strategische-commerciële, operationele, organisatorische en financiële vraagstukken. Die ervaring heeft hij de afgelopen twintig jaar opgedaan als adviseur, lijnmanager en programmamanager in uiteenlopende sectoren.

Met de benoeming van Jan Benedictus haalt Kruger naar eigen zeggen een “energiek en gedreven persoon” in huis met brede kennis en ervaring binnen Commercie, Sourcing, Winkeloperatie, Supply chain, Finance en snijvlak Business-IT. De afgelopen drie jaar was Benedictus als Business Principal werkzaam bij Gwynt, een ander adviesbureau voor de industrie en retailsector. In de periode daarvoor heeft Benedictus ruim negen jaar in verschillende rollen gewerkt binnen Ahold, waar hij in 2006 aan de slag ging als Sourcing Development Manager. 

In de daaropvolgende jaren zou Benedictus doorgroeien in achtereenvolgens de rollen van Replenishment Operations Manager (Albert Heijn) en Business Program Manager. In laatstgenoemde rol was hij onder meer verantwoordelijk voor de marktintrede in Duitsland, de implementatie van het in Nederland bekende AH to go-format en het implementeren van bedrijfsprocessen en IT-systemen bij Etos.
Jan Benedictus - Partner bij KrugerBenedictus is geen onbekende voor Kruger, met meer dan dertig professionals een advieskantoor gespecialiseerd in complexe ondernemingsvraagstukken. Alvorens hij naar Ahold vertrok, was Benedictus reeds vijf jaar als Business Consultant werkzaam bij het kantoor. In die rol adviseerde hij organisaties op het gebied van rentabiliteitsverbetering, strategie, operatie en restructuring. In zijn vroege loopbaan was Benedictus enkele jaren actief bij supermarktketen PLUS, waar hij als Regio Manager verantwoordelijk was voor twintig supermarkten. Voorafgaand aan zijn professionele loopbaan studeerde Benedictus commerciële economie en behaalde hij een MBA aan de TIAS Business School in 2007.

Bij Kruger is Benedictus de achtste partner van het advieskantoor. Sinds de oprichting ruim dertig jaar geleden, is Kruger uitgegroeid tot een toonaangevende partner voor het pragmatisch oplossen van complexe ondernemings- en rentabiliteitsvraagstukken voor middelgrote tot grote bedrijven in alle sectoren. Naast business consultancy en corporate finance, biedt Kruger ook diensten aan op het gebied van interim management en recruiting & executive search, waarbij de verschillende disciplines nauw samenwerken. In een reactie op zijn nieuwe uitdaging, zegt Benedictus: “Als betrokken adviseur worden wij vaak ingeschakeld bij bijzonder bedrijfssituaties en waar rentabiliteit onder druk staat. Dit vraagt snel doorgronden, inzicht verschaffen en richting bepalen.” 

Gevraagd naar zijn toegevoegde waarde, wijst Benedictus op vier kenmerken: “resultaat, energie, draagvlak en verbinding.” Hij licht verder toe: “Mijn kracht en energie zit in het aandragen van pragmatische oplossingen bij complexe vraagstukken, verbinding te maken tussen strategie en operatie-organisatie met financiële onderbouwing en draagvlak creëren bij alle stakeholders. Hierbij geven wij tevens inzicht in succesfactoren bij implementatie, en begeleiden de onderneming daar waar nodig. De focus ligt op een oplossing voor de onderneming met alle stakeholders.”