Jonathan van den Broek naar zorgadviespraktijk van Turner

05 december 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Een maand na het aantrekken van Thijs Venneman voor de Financial Services praktijk heeft Turner wederom een ervaren adviseur aan zich weten te binden. Jonathan van den Broek brengt meer dan een decennium aan werkervaring met zich mee en gaat aan de slag voor de Gezondheidszorg praktijk van het advieskantoor uit Leusden.

Jonathan van den Broek is door Turner aangetrokken ter versterking van de Healthcare Intelligence dienstverlening. Deze propositie helpt klanten van het bureau met het verbeteren van hun zorgstrategieën en processen door middel de toepassing van big data en data analyse. In de afgelopen acht jaar heeft hij vanuit zijn rol bij zorginformatiespecialist Performation veel ziekenhuizen voorzien van bijzondere doorkijkjes in hun (zorg)data. “Met de inzichten die uit data gehaald kunnen worden is het mogelijk om de zorg niet alleen beter, maar ook goedkoper te maken”, aldus Van den Broek.

Voor zijn tijd in de advieswereld voor de zorg werkte Van den Broek meer dan drie jaar voor Rabobank, waar hij zijn loopbaan startte na het afronden van zijn masteropleiding in Business Administration aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. 

Over zijn overstap naar Turner zegt hij: “Ik ben intrinsiek zeer gemotiveerd om management en medewerkers in de gezondheidszorg te equiperen met adequate data en informatie om de zorg beter te maken.” Het gaat hierbij niet alleen om de harde aspecten – zoals kpi’s en stuurgegevens – maar ook om de zachtere aspecten die ten grondslag liggen aan verandering. “Denk aan het monitoren van performance waarmee zorgprofessionals zelf in staat zijn de patiënt beter te bedienen.”

Jonathan van den Broek naar zorgadviespraktijk van Turner

En daarmee is de belangrijkste brug met Turner geslagen. Het adviesbedrijf specialiseert zich in strategie executie met “hoofd en hart” – in samenwerking met opdrachtgevers wordt door middel van een interdisciplinaire veranderaanpak echte verandering nagestreefd. In de zorg werkt Turner voor onder meer ziekenhuizen, zorgkoepels en zorginstellingen op thema’s als waardegedreven zorg (oftewel VBHC, value based healthcare), lean, procesoptimalisatie, de patiënt centraal, e-Health, data science en postfusie-integratie.

“De ontwikkelingen in de zorg gaan snel. Technologische innovatie, e-health en digitalisering van zorgprocessen leveren kansen op betere en goedkopere zorg. Ontwikkelingen in artificial intelligence en machine learning dwingen ziekenhuizen om data als een instrument te gebruiken. Alles ten dienste van de patiënt en medisch professional. Uiteindelijk is het doel om de inzichten duurzaam te integreren in het business model zodat het een continu instrument is dat verandering tot stand brengt”, aldus Van den Broek. 

Turner is blij met de komst van de adviseur, aldus Peter de Bruin, die leiding geeft aan de Gezondheidszorg praktijk: “de ervaring van Jonathan op het gebied van Health Intelligence is een zeer welkome aanvulling voor onze instellingen.”