Young professionals over hun ervaringen bij Venturn

25 oktober 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

September dit jaar verwelkomde het maritieme adviesbureau Venturn uit Rotterdam twee nieuwe young professionals: Jenny Oortwijn en Lucas Tak. Werkstudent Jenny combineert sindsdien haar werkzaamheden bij de marketingafdeling van het consultancykantoor met een masteropleiding aan de Rotterdam School of Management. Lucas doorloopt zijn stage bij Venturn als onderdeel van de bacheloropleiding Business Administration aan de Hogeschool van Rotterdam. Hij houdt zich bezig met een onderzoeksproject dat onder meer als doel heeft de corporate marketingstrategie binnen het adviesbureau te verbeteren. De redactie van Consultancy.nl sprak met de twee over hun ervaringen bij Venturn.

Lucas, je bent nu enige tijd in de weer bij Venturn, maar wat was je eerste indruk van het bedrijf?

“Mijn eerste gedachte toen ik hier binnenkwam was: ‘zeer indrukwekkend’. De hal van het Hulstkamp-gebouw was een geweldige eerste indruk. Op kantoor zelf merkte ik meteen dat het een kleinere organisatie was. Iets dat me erg aansprak na mijn ervaring met een groter bedrijf. Ik had onmiddellijk een klik met Laura en Kim [Laura de Ruijter, Consultant Executive Search en Kimberley de Ruiter, Marketing Specialist, red.], beiden van mijn leeftijd. Zij deelden dezelfde interesses en motivaties. Het feit dat Patrick [Patrick van de Ven, oprichter en Partner, red.] meteen aan me vroeg om een kop koffie te drinken en wat dingen te bespreken, droeg ook bij aan het positieve gevoel. Voor mij betekent dit dat Venturn een mooie en platte organisatie is met een ‘family vibe’; iets dat ik persoonlijk erg waardeer.”

En jij, Jenny, waarom besloot je voor Venturn te gaan werken? 

“Na het voltooien van een vrij drukke bacheloropleiding, die ik combineerde met vele nevenprojecten zoals een bestuursjaar en zes maanden Montreal, besloot ik dat ik het jaar van mijn master anders zou gaan invullen. Ik wilde me meer concentreren op werk, relevante ervaring opdoen en uitvinden waar mijn interesses liggen op het gebied van een professionele carrière na mijn afstuderen. Dat is belangrijk voor mij omdat ik een persoon ben die graag vooruitkijkt en nieuwe dingen wil uitproberen. Venturn sprak me erg aan omdat het een functie aanbood waarin ik verantwoordelijkheden zou krijgen en waarin ik bovendien veel kon leren. Daarnaast is het ook een heel open en vriendelijk bedrijf dat me echt welkom liet en laat voelen: een sfeer waar ik veel waarde aan hecht.”

Young professionals over hun stage bij Venturn

Als de mogelijkheid daar was, Lucas, naar welk land zou je het kantoor van Venturn dan graag willen verplaatsen?

“Vanwege mijn persoonlijke ervaringen in het buitenland, zou ik voor Lyon of voor Monterey in Mexico kiezen. Deze steden spreken me erg aan vanwege de cultuur en het mooie weer. Vanuit een strategisch oogpunt zou ik een andere keuze maken, omdat het dan draait om economisch voordeel. Ik zou dan kiezen voor Oman of de Verenigde Arabische Emiraten. In deze zeer welvarende land zijn logistieke processen op het gebied van olie, havens en maritieme kwesties van groot belang. Dat is uiteraard interessant voor Venturn.”

Jenny, welke verandering zou jij binnen Venturn willen realiseren? Sluit dat aan bij wat je na je studie wil gaan doen?

“Nou, het is niet echt zo dat ik iets volledig wil veranderen binnen de organisatie, maar ik ben wel echt enthousiast om aan de marketing- en merkprestaties van Venturn te werken en te zien hoe we deze kunnen verbeteren om zo te blijven groeien. En dat sluit ook aan bij wat ik graag zou willen doen na mijn afstuderen: ik zie mezelf wel een tijdje op de marketingafdeling van Venturn werken. Aan de andere kant lijkt met het ook heel leuk om na mijn masteropleiding te gaan reizen of op uitwisseling te gaan naar het buitenland. Wonen in een land waar het leven totaal anders is dan in West-Europa zou me heel interessant lijken om te mogen doen.”

Stel, Lucas, je mag één dag de taken van een van jouw collega’s bij Venturn overnemen, met wie zou je dan wisselen?

“Ik zou graag een drukke en gevarieerde dag van David Mak willen ervaren. Hij is een van de Junior Executive Search Consultants bij Venturn. Een dag vol met trainingen, bedrijfsbezoeken aan onze klanten, naar de haven gaan en indrukken op locatie ervaren, kandidaten bemiddelen en natuurlijk aan het einde van die dag een deal sluiten. Dan mag ik de bel laten klinken om te laten zien dat ik een deal heb gesloten. Daarna drink ik daar met mijn collega’s wat biertjes op. Dat lijkt me echt een mooie dag.” 

Ten slotte, Jenny, op welke manier ga jij een bijdrage leveren binnen Venturn?

“Ik denk dat mijn beste kwaliteit op de werkvloer is dat ik heel goed ben in timemanagement en dus in het halen van deadlines. Ik zal mijn werk altijd tijdig afronden en tegelijkertijd ben ik niet bang om ‘nee’ te zeggen als iemand me vraagt iets te doen. Als ik weet dat ik mijn andere werk niet kan afmaken, dan zeg ik dat eerlijk en bedank ik degene vriendelijk voor zijn of haar vraag. Daarnaast denk ik dat ik ook op het intermenselijke vlak over een kwaliteit beschik: ik geloof dat ik er in het algemeen een open houding op nahoud, waardoor ik erg benaderbaar ben. Daardoor leg ik gemakkelijk contacten en maak ik snel vrienden.”

Lees ookVenturn neemt executive search activiteiten over van Plimsoll.