RESET awards 2018: welke bedrijven creëren het best momentum

10 oktober 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Morgen, 11 oktober, vindt het jaarlijkse evenement RESET plaats, een middag die in het teken staat van sociale innovatie en het maken van maatschappelijke impact. Naast verschillende workshopssessies worden zoals elk jaar ook de RESET-awards uitgereikt, aan organisaties die het beste verandermomentum creëerden en de meeste maatschappelijke impact hebben gemaakt. Kanshebbers dit jaar zijn: Vrije Hogeschool, Swink webservices en European Green Capital Nijmegen.

Organisator van het jaarlijkse RESET-event is Over/Nieuw, een projectmanagement- en adviesbureau uit Amsterdam en Groningen dat werkt aan maatschappelijke vernieuwing in de (semi-)publieke sector. Het bureau spreekt van een “energiek en inspirerend evenement”, dat helemaal draait om maatschappelijke vernieuwing en het heruitvinden van de eigen organisatie. Zoals ieder jaar is gekozen voor een specifiek thema: dit jaar is dit ‘momentum, het juiste moment voor verandering’. 

Verschillende professionals en sprekers zullen tijdens het evenement tal van workshops verzorgen over onder meer de toekomst van (zorg)organisaties, storytelling en het omzetten van ideeën naar concrete projecten. Alle sessies die tijdens RESET verzorgd zullen worden, gaan over “een momentum creëren waardoor organisaties kunnen innoveren of meer maatschappelijke impact kunnen maken.” Zo zal onder meer veelgevraagd spreker en trainer Alexander den Heijer een lezing verzorgen over organisatieverandering, flow en het creëren van momentum.

RESET Awards 

Het evenement staat zoals ieder jaar ook in het teken van de RESET awards. Deze editie zullen de awards voor de derde keer worden uitgereikt aan organisatie die succesvol opnieuw zijn begonnen en zo meer maatschappelijke impact hebben weten te maken. De genomineerden zijn dit jaar: de Vrije Hogeschool, Swink webservices en European Green Capital. 
RESET awards 2018: welke bedrijven creëren het best momentumVrije Hogeschool – Wat doe je als de school waarvoor je werkt afbrandt en het schoolbestuur de school dreigt op te heffen? Dan neem je als medewerker het heft in eigen handen. De Vrije Hogeschool moest letterlijk opnieuw beginnen en bouwde de school van de grond af weer op. 

Swink webservices – Zeventig procent van de mensen met autisme is werkeloos. Zonde, vinden ze bij Swink, want hierdoor blijft veel talent onbenut. Zij brengen hier verandering in. “Met een gezond én sociaal bedrijf laat Swink webservices zien dat financieel en sociaal rendement hand in hand kunnen gaan.”

European Green Capital Nijmegen – De klimaatverandering is een van de belangrijkste uitdagingen van deze tijd vinden ze in Nijmegen. Als European Green Capital is hun missie om Nijmegen de duurzaamste stad van Europa te maken en daar zoveel mogelijk mensen bij te betrekken en te inspireren zelf ook te verduurzamen.

Alle genomineerden zullen tijdens de RESET-middag, die van 15:00 uur tot 18:00 uur zal plaatsvinden in het gebouw van IJsfontein te Amsterdam, vertellen over hun maatschappelijke innovaties. Daarnaast zullen drie interactieve en inspirerende sessies worden verzorgd. 1) ‘RESET: idee + momentum = resultaat’: een spoedcursus projectmanagement met de kick-off methodiek; 2) ‘Mensen mee met jouw momentum’: Storytelling en online communicatie, hoe werkt het en hoe zet je het in om zoveel mogelijk mensen mee te nemen met jouw momentum?; 3) ‘Hoe toekomst bestendig is jouw (zorg)organisatie?’ Birk Frankvoort van het Amsterdam Health and Technology Instituut neemt deelnemers mee met het verhaal over de toekomst van de zorg.

Via de website van Over/Nieuw kan gestemd worden op een van de drie genomineerden. De publieksstemmen bepalen voor vijftig procent de winnaar. De overige vijftig procent zal bepaald worden door een onafhankelijke vakjury. De vakjury bestaat uit Hans Leeuwen, innovatie en impact specialist bij De Breed & Partners, Egon Beaart, expert en coach verandering en persoonlijk leiderschap en Marijke Andringa, oud topambtenaar en begeleider van veranderprocessen.