Ervaar strategieconsulting tijdens Strategy& blockchain business course

16 oktober 2018 Consultancy.nl

Eind november organiseert Strategy& zijn jaarlijkse meerdaagse business course voor topstudenten. Ditmaal worden deelnemers uitgenodigd om in het vliegtuig te stappen met als eindbestemming Barcelona. De editie zal in het teken staan van blockchain; een van de meest gehypete en disruptieve technologieën binnen de bedrijfswereld. Mark Jonker, Robin Baaij en Nout Knabben namen eerder deel aan de business course en sloten zich nadien allen aan bij Strategy&. De redactie van Consultancy.nl sprak met de drie strategieconsultants over hun deelname.

Tot en met 17 oktober aanstaande – klokslag 23:59 uur – kunnen ambitieuze studenten zich aanmelden voor de business course ‘Unchain Your Potential’ van Strategy&. In totaal zullen er circa twintig vliegtickets voor studenten klaarliggen om in de vroege morgen van woensdag 28 november van Schiphol naar Barcelona te vliegen. De groep wordt vergezeld door experts van het adviesbureau, die de deelnemers drie dagen lang intensief begeleiden. 

Tijdens deze periode zullen de studenten zich storten op blockchaintechnologie, risico's analyseren en antwoorden proberen te vinden op strategische vragen van klanten: “Deelnemers krijgen gedurende de business course een uitstekende gelegenheid om te ervaren wat het is om strategieconsultant te zijn bij ons bedrijf en om een van de meest bruisende steden van Europa te verkennen”, zegt een recruiter van Strategy&, een van 's werelds leidende strategische consultancybureaus.

Nadat het vliegtuig is geland op het vliegveld van Barcelona, zullen de studenten leren hoe ze problemen kunnen oplossen volgens een hypothese-gestoelde aanpak. Daarna krijgen ze een college waarin hen de basiskennis rondom blockchain wordt bijgebracht. Er zal dan onder meer aandacht worden besteed aan de discussie over hoe de technologie fundamentele veranderingen in verschillende industrieën over de gehele wereld veroorzaakt, aldus de zegsman van Strategy&: “Daarna gaan we over tot een ontspannen diner op een authentieke plek buiten de toeristische gebieden en hebben de deelnemers de mogelijkheid om het mooie Barcelona te verkennen.”

Strategy&: ervaar strategieconsultancy tijdens blockchain business course

De dag erna – op donderdag 29 november – zullen de studenten, inmiddels gewapend met enige basiskennis omtrent strategieconsultancy en blockchain, in teamvorm beginnen aan een casus die experts van het adviesbureau hebben opgesteld op basis van praktijkervaring van het kantoor. Tijdens het werken aan de casus zullen de teams typische uitdagingen tegenkomen waaraan consultants dagelijks worden blootgesteld: “Een complex en dubbelzinnig probleem opsplitsen in zijn componenten, beginhypothesen formuleren, gegevens analyseren en een eerste blik op mogelijke wegen voorwaarts samenstellen.”

Op vrijdag 30 november – de laatste dag van het evenement – nemen de studenten de ochtendvlucht terug naar Amsterdam om daar in het kantoor van Strategy& hun opdrachten af te ronden. Elke groep zal aan het einde van de dag zijn resultaten presenteren aan de Raad van Bestuur, “die bestaat uit die mensen die de moeilijkste vragen stellen”. Vervolgens wordt het driedaagse evenement afgesloten met een diner in het centrum van Amsterdam.

Van business course naar baan

Verschillende studenten gingen de aankomende deelnemers aan de business course al voor. Gelet op de kansen op een baan, lijkt deelname geen onverstandige zet. Zo maakte Mark Jonker tijdens de business courses kennis met Strategy& en inmiddels werkt hij al een jaar voor het kantoor. Jonker heeft goede herinneringen aan de course en zegt veel geleerd te hebben: “Alle aspecten van consulting kwamen aan bod, onder andere het structureren van het probleem, veldonderzoek, data-analyses, interviews afnemen en uiteindelijk advies uitbrengen aan de Raad van Bestuur. De business course was op zo’n manier ingestoken dat iedereen de kans kreeg om te werken aan vaardigheden die ze graag verder zouden ontwikkelen.”

Ook Strategy& Associate Robin Baaij kwam in aanraking met zijn werkgever via de business course van het bureau. Hij weet nog goed waarom hij eerdaags besloot zich in te schrijven: “Via mijn studie en door mijn bestuursjaar ben ik vaak in aanraking gekomen met strategieconsultancy en was ik nieuwsgierig geworden. De business course leek mij de uitgelezen kans om te zien hoe het werk van een strategieconsultant eruitziet. Ik was met name erg benieuwd hoe ik met mijn technische achtergrond waarde kon toevoegen en hoe de skills die ik tijdens mijn studie heb opgedaan toe te passen zijn in het bedrijfsleven.”

Nout Knabben is eveneens voormalig deelnemer van de business course. Hij onderstreept de woorden van Baaij en leg uit waarom de deelname aan het event hem ertoe heeft gebracht om voor zijn huidige werkgever aan de slag te gaan: “Na het voltooien van de business course kon ik mijn keuze gemakkelijk maken; Strategy& was mijn favoriete werkgever in de adviesbranche. Ik had destijds het geluk dat ik het sollicitatieproces mocht doorlopen, waarna ik mocht beginnen als Associate.”

Meer weten over deelnemen aan een Strategy& business course? Lees de ervaringen van Mark Jonker.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup