20 vrouwelijke KPMG partners coachen topvrouwen

06 oktober 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Van 3 t/m 7 oktober zijn 20 vrouwen uit ’microfinancieringsinstellingen (MFI’s) uit Oost-Europa, Centraal Azië en Zuid Azië een week lang te gast bij KPMG voor een leiderschapsprogramma. KPMG is een partnership aangegaan met WWB om deze leiderschapstraining voor deze vrouwen mogelijk te maken. De vrouwen zijn door Woman’s World Banking (WWB) uitgenodigd naar Nederland te komen om deel te nemen aan een speciaal ontwikkeld leiderschapsprogramma door KPMG en WWB. Het doel is om deze vrouwen tot betere leiders te maken in hun land waar zij diverse topfuncties bekleden. Deze week worden MFI-topvrouwen begeleid door 20 vrouwelijke KPMG partners, die hen na afloop van het programma voor een jaar gaan mentoren. Dit jaar betreft een pilot. De vrouwen houden een jaar lang contact met elkaar, waarbij de KPMG’ers als mentor hulp bieden bij belangrijke gebeurtenissen, vragen en/of feedback. Na dit jaar wordt gekeken om deze partnership voor nog eens drie jaar te continueren.

Tijdens deze week wordt iedere vrouw gekoppeld aan een vrouwelijke KPMG partner. Zij volgen samen diverse workshops en sessies en werken in koppels aan een nieuwe leiderschapsstrategie voor de MFI-vrouwen. Het speciaal ontworpen programma op dit niveau is uniek in de wereld en wordt voor de eerste keer georganiseerd. Herman Dijkhuizen, voorzitter RvB KPMG: “We zijn erg enthousiast over deze samenwerking met WWB en ik denk dat deelnemers veel baat zullen hebben aan het programma. De MFI-topvrouwen zullen deze week eindigen met een duidelijk gedefinieerde, strategische visie op hun leiderschap en individuele actiepunten. De langdurige mentorrelatie zal voor veel steun zorgen om hun doelen te bereiken. Daarnaast krijgen ook de KPMG partners de kans om iets terug te doen voor andere vrouwen en krijgen zij de mogelijkheid hun mentoring capaciteiten verder aan te scherpen.”

Onderdeel van het programma is een evenement op donderdagmiddag waarbij tevens externe gasten zijn uitgenodigd. Onder de titel ‘Female Leadership in Financial Services in Turbulent Times’ delen enkele sprekers van formaat hun inzichten met de deelnemers over het belang van financiële onafhankelijkheid van meisjes en vrouwen, de invloed van microfinanciering op onze samenleving en de manier waarop vrouwelijk leiderschap kan worden gestimuleerd, zodat het hoofd geboden wordt aan de uitdagingen van de 21e eeuw. Sprekers zijn onder andere Mary Ellen Iskenderian, CEO van WWB, Dorine Putman, ambassadeur van ASN Bank en Caroline van Dullemen van WorldGranny.

Over Woman’s World Banking
Stichting Women’s World Banking is een organisatie die zich inzet voor de financiële onafhankelijkheid van meisjes en vrouwen in onderontwikkelde landen door hen een infrastructuur van goede en betrouwbare microfinanciering aan te bieden. Zij werken hiervoor samen met grote gerenommeerde financiële instellingen, voor het opzetten van financiële diensten. Daarnaast richten zij zich op de verbetering van de kwaliteit van de microfinancieringsinstellingen (MFI’s) zelf. Dit doen zij onder andere door de doorstroom van vrouwen bij die MFI’s te ondersteunen via leiderschapstrainingen.