Voormalig Deloitte topman Roger Dassen krijgt RvC-zetel bij DNB

19 oktober 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De voormalig bestuursvoorzitter van het Nederlandse kantoor van Deloitte, Roger Dassen, is toegevoegd aan de Raad van Commissarissen van De Nederlandsche Bank (DNB). Per 1 oktober volgt de huidige CFO van ASML ervaren econoom en accountant Jaap van Manen op bij de centrale bank, die dan terugtreedt als commissaris.

Wim Kuijken, voorzitter van de Raad van Commissarissen, is verheugd over de toetreding van het nieuwe RvC-lid: “Met Roger Dassen krijgt de RvC opnieuw een zeer ervaren en deskundig accountant en bestuurder. Hij brengt onder meer uitstekende kennis en expertise mee op het gebied van digital IT.”

Roger Dassen heeft een sterke bedrijfseconomische achtergrond. Zijn brede nationale en internationale ervaring en kennis op het gebied van onder meer accountancy, audit en assurance zijn grotendeels terug te voeren op zijn ruim 30 jaar lange loopbaan bij Deloitte. 22 jaar daarvan fungeerde hij als Partner en hij bekleedde bovendien jarenlang de rol van Bestuursvoorzitter van Deloitte Nederland, waarbij hij tevens fungeerde als global vice chairman risk, regulatory and public advisory. In 1988 startte hij bij het Big Four accountancy- en advieskantoor als registeraccountant, na het afronden van zijn opleiding Accounting en Auditing aan de Universiteit van Maastricht.
Voormalig Deloitte topman Roger Dassen krijgt RvC-zetel bij DNB
In juni van dit jaar maakte Dassen de overstap naar chipfabrikant ASML, waar hij sindsdien de rol van CFO bekleedt. Ook is hij al 22 jaar als Hoogleraar Auditing verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Bij De Nederlandsche Bank, zal Dassen per 1 oktober, in zijn nieuwe rol als RvC-lid, de plek overnemen van Jaap van Manen, die sinds 2011 lid was van de RvC van DNB als vice-voorzitter. Van Manen is een ervaren econoom en accountant en werkt onder meer als partner binnen het Strategic Management Centre, een boardroom consultancy uit Laren.

Van Manen heeft uitgebreide ervaring met vraagstukken die betrekking hebben op ondernemingsbestuur, strategie en processen in de boardroom, waarbij hij zich richt op bestuurders, commissarissen, aandeelhouders en andere belanghebbenden. Voordat hij zich aansloot bij het Strategic Management Centre was Van Manen als partner verbonden aan PwC. Hij is emeritus-hoogleraar Ondernemingsbestuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

“De directie en de raad van commissarissen van DNB zijn Jaap van Manen bijzonder erkentelijk voor zijn grote inzet en betrokkenheid als lid en vice-voorzitter van de raad”, laat de centrale bank weten.