Afgelaste Amsterdam City Swim haalt €1,5 miljoen op in strijd tegen ALS

11 september 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Afgelopen zondag werd de zevende editie van de Amsterdam City Swim afgelast. Het water voldeed niet aan de zwemwaternorm, waardoor de gezondheid van de circa 2.000 deelnemers in gevaar kon komen. Ondanks de afgelasting werd er ruim 1,5 miljoen opgehaald voor Stichting ALS en de strijd tegen de spierziekte. Ook teams van Aon en WePublic hadden zich opgegeven voor het jaarlijkse zwemevenement.

De Amsterdam City Swim is een jaarlijks sportief evenement voor het goede doel, waarbij aandacht wordt gevraagd voor spierziekte Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS). De oorzaak van ALS is nog altijd onbekend en een geneesmiddel is niet voorhanden. Door een uniek zwemevenement te organiseren wordt getracht zoveel mogelijk gelden in te zamelen voor onderzoek naar een oplossing voor ALS.

Het zwemevenement werd dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. Deze editie trok ongeveer 2.000 deelnemers, variërend van individuele zwemmers tot teams van organisaties. Ieder van hen zou 2000 meter afleggen door de Amsterdamse grachten en kon zich zoals ieder jaar laten sponsoren voor het goede doel.

Amsterdam City Swim haalt €1,5 miljoen op

Met maar liefst vijf teams had risico en verzekeringsadviseur Aon zich opgegeven voor deelname en ook een team van reputatie, communicatie en public affairs bureau WePublic stond klaar om hun maatschappelijke bijdrage te leveren in de strijd tegen ALS. Helaas kregen zij, samen met alle overige deelnemers, te horen dat er toch niet gezwommen kon gaan worden, als gevolg van een te lage zwemwaterkwaliteit.

Toch in het zonnetje

De zwemmers hebben naar schatting gezamenlijk zo'n €1,5 miljoen donatiegeld opgehaald. De cheque werd afgelopen zondag overhandigd aan de Stichting ALS en aan de ALS Patiëntenvereniging op de finishplek van de Amsterdam City Swim; de Keizersgracht.

De deelnemers die ondanks de afgelasting toch aanwezig waren bij dit moment waren getuige van een enthousiast optreden van René Froger, die zelf ook zou zijn meegezwommen.

Extra bijzonder was dat de aanwezige ALS patiënten samen met hun families een prominente plek op het finishponton kregen bij dit moment. Vincent Cornelissen, vicevoorzitter van de APC (ALS Patients Connected), bedankte de ACS en alle aanwezigen en riep op om gezamenlijk in 2019 weer het water in te springen, in een indrukwekkende speech namens alle patiënten.

In 2014 was ook
Accenture een van de deelnemers aan de Amsterdam City Swim.