Sjoerd van den Berg keert terug naar sociaal domein team van BMC

08 augustus 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sjoerd van den Berg is aangesteld bij BMC als Senior Accountmanager en adviseur. Na ruim een half jaar als consultant te hebben gewerkt bij branchegenoot AT Osborne, kiest hij opnieuw voor een uitdaging bij BMC, waar hij in het verleden reeds accountmanagement- en adviesrollen vervulde.

“Yes, ik ga weer bij BMC in het sociaal domein aan de slag. Fantastisch om weer terug te zijn op het oude nest en daar ook nog eens de stap te kunnen maken naar Senior Accountmanager en Consultant”, aldus Sjoerd van den Berg in een reactie. Hij voegt toe: “Het was een korte periode bij AT Osborne en daarin heb ik collega's ontmoet met veel kennis en expertise rondom vastgoed in zowel de care als de cure. Ik heb daar inhoudelijk veel van geleerd, maar helaas ook dat die opdrachten niet bij mij passen. Speciale dank aan Elske Visser, Hylke de Visser en Michel van Rooyen voor de prettige samenwerking. Ik weet zeker dat het team een mooie toekomst met veel interessante opdrachten tegemoet gaat.” 

Terug op het oude nest

Voordat Van den Berg begin dit jaar de overstap naar AT Osborne maakte, was hij reeds zo’n vijf jaar actief voor BMC. Hij maakte deel uit van de detacheringspraktijk van het bureau, die opdrachtgevers uit de publieke sector ondersteunt met de inzet van interim-professionals. In 2013 was hij er gestart als consultant en daar is hij gegroeid tot volwaardig adviseur, met name op het gebied van sociale wijkteams. Ook organiseerde hij een bijeenkomst voor professionals in het sociaal domein voor een grote gemeente en ontwikkelde hij onder andere een visie voor jeugdzorg voor samenwerkende gemeenten.

Halverwege 2014 werd Van den Berg bij BMC eveneens benoemd tot Accountmanager. In die rol bekeek hij samen met klanten van het adviesbureau uit het noorden en het oosten van ons land waar de interim-professionals van BMC gemeenten op het gebied van vraagstukken binnen het sociaal domein konden ondersteunen.

Sjoerd van den Berg keert terug naar sociaal domein team van BMC

Van den Berg begon zijn professionele loopbaan bij Frion, een zorg- en dienstverlener die zich richt op mensen met een verstandelijke beperking. Als Persoonlijk Ondersteuner hield hij zich ruim twee jaar bezig met het opstellen, coördineren en uitvoeren van het zorgaanbod op twee locaties, waar kinderen met een verstandelijke beperking hun vrije tijd kunnen doorbrengen. Daarnaast werd hij ook voor verschillende projecten ingezet binnen de eenheid Kind & Jeugd. Eerder was hij bij Frion een jaar actief als Persoonlijk Begeleider en voerde hij vergelijkbaar werk uit. Voorafgaand aan zijn loopbaan behaalde Van den Berg een master in Juridische bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (2012).

Hoewel Van den Berg niet langer werkzaam is voor AT Osborne, blijft er wel sprake van betrokkenheid. “Inhoudelijk blijf ik betrokken bij het NABIJ-model", geeft Van den Berg aan, die uitlegt dat deze opdracht gaat over de relatie tussen bewonersinitiatieven en gemeenten en benadrukt dat de aankomende resultaten in het bijzonder nuttig zijn voor ambtenaren binnen het gemeentelijke sociaal domein.

De komende dagen is Van den Berg echter met andere zaken bezig: “Tot medio augustus geniet ik van de heerlijke zomer en daarna ga ik weer mijn stinkende best doen voor bestaande en nieuwe klanten in het noorden van Nederland en mijn nieuwe regio Noord-Holland.”