Vier professionals aan de slag bij innovatiespecialist Creatieve Koppen

27 juli 2018 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Meer nieuws over

Creatieve Koppen heeft in de eerste helft van 2018 vier nieuwe professionals aan zijn team toegevoegd. Sinds kort zijn Maaike Kuipers, Luuk Schipper, Jeroen Roosenboom en Fleur Eras actief voor het adviesbureau. 

De afgelopen maanden zijn niet onverdienstelijk geweest voor Creatieve Koppen. Het adviesbureau bevindt zich sinds 2010 al op het terrein van de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, maar verhuisde begin 2018 – wegens sterke aanhoudende groei – naar een grotere ruimte op dezelfde locatie. Dat gebeurde eveneens met het oog op de behoefte aan personele uitbreiding. Daaraan heeft Creatieve Koppen de afgelopen tijd invulling gegeven: vier nieuwe professionals zijn toegetreden tot het team, dat inmiddels bestaat uit vijftien medewerkers.

Onlangs beleefde Maaike Kuipers haar eerste werkdag bij Creatieve Koppen. Voordat Kuipers de overstap naar Creatieve Koppen maakte, was ze zeven maanden actief als Kwartiermaker/Manager voor facilitaire dienstverlener ArrangeGroup. Daarvoor – van 2011 tot en met 2017 – werkte ze bijna zes jaar voor Colliers International Netherlands, een van 's werelds grootste bedrijfsmakelaars. Daar bekleedde ze de rol van Senior Consultant Facility Management. Eerder was ze als redactielid werkzaam voor FMN – een beroepsvereniging voor het facilitaire domein – en schreef ze over het vakgebied. Kuipers maakte de stap naar FMN vanuit onderzoeksbureau Integron, waar ze ruim drie jaar Facility Consultant was. Na het behalen van haar bachelor aan Hogeschool Inholland, begon ze haar carrière als Sales & Marketing Executive bij het Best Western ART Hotel.

Kuipers kijkt met veel plezier terug op haar eerste ervaringen bij Creatieve Koppen, waar ze is gestart als Accountmanager: “Bij Creatieve Koppen kan ik mijn enthousiasme voor innovatie en creativiteit goed kwijt. Samen met opdrachtgevers en onze regisseurs ga ik onderzoeken welke oplossing het beste past bij hun vraagstuk.” Ze voegt daaraan toe: “De wetenschappelijke benadering van Creatieve Koppen past bij mij, ik hou ervan om, met een goede onderbouwing, vernieuwing te organiseren.” 

Naast Kuipers, werd ook Luuk Schipper verwelkomd, die is aangesteld als Regisseur. Hij legt uit waar hij zich bij Creatieve Koppen mee bezighoudt: “Naast de rol als regisseur ligt mijn focus vooral op groei. Ik zal het grootste gedeelte van mijn tijd dan ook steken in het realiseren van de gestelde groeiambities. Daarnaast gebruik ik de komende periode voor het schrijven van mijn scriptie.” Schippers schrijft zijn thesis voor de opleiding Small Business & Retail Management – die hij volgt aan de Hogeschool van Rotterdam. 

Vier professionals aan de slag bij innovatiespecialist Creatieve Koppen

Hoewel Schipper nog student is, heeft hij de nodige werkervaring. Zo richtte hij met enkele vrienden in 2016 ShoppingGuide op – een platform dat een brug tracht te slaan tussen de behoefte van het winkelende publiek en de winkelier. Eerder was hij bij het marketingbureau MisterSales een krappe twee jaar werkzaam als Prospect Hunter. Schipper begon zijn werkzame leven bij supermarktketen MCD in het Zuid-Hollandse Rhoon, waar hij uiteindelijk doorgroeide tot Assistent Floormanager. Over zijn huidige werkgever is de nog jonge Schipper zeer te spreken: “Bij Creatieve Koppen aan de slag gaan is voor mij een perfecte stap.” 

Ook Jeroen Roosenboom werd recent aan het team van het Rotterdamse adviesbureau toegevoegd. Na dat hij begin dit jaar al werd aangesteld als CTO van Accept Mission, een innovatieve digital game voor brainstorming die is gecreëerd vanuit Creatieve Koppen, heeft hij zich onlangs ook aangesloten bij Creatieve Koppen zelf, waar hij is begonnen in de rol van Regisseur. Van 2013 tot 2018 was Roosenboom werkzaam als COO en CTO bij startup Appical, een app die nieuwe medewerkers sneller laat inwerken. Daarvoor vervulde hij circa een jaar de rol van CFO binnen Enviu, een bedrijf dat sociale ondernemingen opzet. Eerder was hij zo’n vier jaar actief voor de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Den Haag, respectievelijk als Projectmedewerker en Secretaris Directeur Financiën. In 2006 begon hij zijn loopbaan bij Krüger & Partners, waar hij een krappe twee jaar Consultant was.

Hij voelt zich op zijn plek bij zijn nieuwe werkgever: “Creatieve Koppen is een bloeiend bedrijf met een goed team en een gave mission waar ik graag mijn schouders onder zet. Innovatie is een domein waar ik veel ervaring en affiniteit mee heb en ik kan daarmee zowel op dienstverlening als met productontwikkeling een waardevolle bijdrage leveren.” Roosenboom kijkt uit naar wat hij vanuit zijn nieuwe rol nog allemaal gaat doen bij Creatieve Koppen en licht toe waar hij zich op de korte termijn mee gaat bezighouden: “Momenteel ben ik voornamelijk bezig met het kennismaken met het de klanten en het platform. Het doel hierbij is de roadmap voor de komende tijd goed op te stellen.” 

Ten slotte contracteerde Creatieve Koppen nog Fleur Eras. Binnen het adviesbureau gaat ze aan de slag als Innovatie Regisseur en zal ze zich gaan richting op zowel consultancy als het geven van trainingen. Voordat Eras in dienst trad bij Creatieve Koppen, was ze zo’n tweeënhalf jaar verbonden aan IT-dienstverlener Incentro. Daar vervulde ze op opdrachtbasis allerlei diensten, waaronder voor PostNL, waar ze als Agile Coach diverse interne business- en innovatieteams ondersteuning bood. Ook adviseerde ze Coop over het nog jonge e-commerce onderdeel van de supermarktketen. Daarvoor werkte ze zo’n drie jaar voor KLM, waar ze verschillende posities bekleedde, waaronder die van Coördinerend Informatie Analist. Ze begon haar professionele loopbaan bij Unique, waar ze werkte als Consultant.

In toelichting op haar laatste carrièrestap, benadrukt Eras dat ze het bij haar nieuwe werkgever erg naar haar zin heeft: “Mijn eerste werkweek zit er nu op en heb super veel zin in om samen met het team onze klanten en Creatieve Koppen verder te laten groeien.” Ze legt uit hoe ze invulling gaat geven aan het najagen van deze ambities: “De komende periode zal ik veel met de regisseurs meelopen om kennis te maken met het door Creatieve Koppen ontwikkelde innovatieproces en trainingen. Deze zal ik samen met het team verder doorontwikkelen op basis van mijn ervaringen en best practices. En natuurlijk zo snel mogelijk ook zelf de creatieve en innovatiesessies te begeleiden.”