Drie consultants sluiten zich aan bij inkoopbureau AevesBenefit

24 juli 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

AevesBenefit heeft zijn team uitgebreid met drie nieuwe consultants: Franchesca Laclé, Relus Kuijpers en Jan-Willem Hiddink. De nieuwe aanwinsten zijn bij het inkoopadviesbureau alle drie begonnen als Inkoopadviseur. 

Sinds kort is Franchesca Laclé als Junior Inkoopconsultant actief bij het kantoor van AevesBenefit in Amsterdam. Eerder was ze werkzaam bij B&S, een distributeur van consumentengoederen. Binnen dit bedrijf vervulde ze ruim een half jaar de rol van Trainee Purchase Manager. Vervolgens was ze bij dezelfde organisatie tien maanden actief als Junior Purchase Manager. Daarvoor was Laclé als Recruitment Consultant in dienst bij Ardekay, een specialist in IT-recruitment, waar ze een half jaar in de weer was met het plaatsen van architecten, ontwikkelaars en ontwerpers. 

Eerder was Laclé student aan de Rotterdam Business School, waar ze in 2016 de master Consultancy & Entrepreneurship afrondde. Ze kijkt met een positief gevoel terug op die periode en geeft aan dat de opleiding haar geholpen heeft om een goed begrip van ondernemingen te krijgen, haar heeft geleerd hoe ze klanten effectief kan adviseren en op welke wijze ze een eigen bedrijf kan leiden. Enige tijd daarvoor – in 2014 – behaalde ze aan de Hogeschool van Rotterdam haar bachelorsdiploma. Tijdens haar studententijd deed Laclé ook haar eerste ervaring binnen de adviesbranche op, toen ze stage liep bij Deloitte op Aruba: “Ik was verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderzoek en het schrijven van een handleiding met procedures voor een klant in Microsoft Visio. Daarnaast bezocht ik klanten en hielp ik met het uitvoeren van audits.”

Ook Relus Kuijpers is gestart als Inkoopconsultant. Hij maakte de overstap vanuit Ricoh Nederland, een Japans bedrijf in elektronische producten en digitale kantooroplossingen. Hier vervulde hij voor een periode van een jaar de rol van Senior Consultant, daarvoor was hij een jaar actief als Senior Bid Manager, waarbij hij zich ontfermde over het biedingsbeheer voor wereldwijde en belangrijke strategische accounts. Hij richtte zich op projectmanagement, strategieontwikkeling, kwaliteitsverbetering en stakeholdermanagement. Eerder werkte Kuijpers circa zes jaar voor het Nijmeegse IT-bedrijf Scholten Awater, waar hij respectievelijk actief was als Bid Manager, Business Process Manager en Senior Bid Manager. 

Relus Kuijpers, Franchesca Laclé en Jan-Willem Hiddink - AevesBenefit

Kuijpers begon zijn professionele carrière bij uitzendbureau Interwork, waar hij actief was als Adviseur Overheid & Woningcorporaties. Hij begon hier kort nadat hij aan de Radboud Universiteit in Nijmegen zijn mastertitel in International Business had behaald. Enkele jaren later verkreeg hij via de Open Universiteit zijn tweede mastergraad, ditmaal in Business Administration & Management. Kuijpers begon zijn studententijd aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Daar behaalde hij in 2008 zijn bachelorsdiploma in Marketing Management. 

Ten slotte verwelkomde Aevesbenefit een derde medewerker. Jan-Willem Hiddink – die is gestart in de rol van Medior Inkoopadviseur – is na zijn start bij het adviesbureau direct aan de slag gegaan voor Telegraaf Media Groep, waar hij als Purchaser verantwoordelijk is voor inkoopactiviteiten in de categorieën MarCom en content. Hiddink was eerder een krappe drie jaar werkzaam voor Tele2, waar hij begon als Complaints Coördinator. In die functie was hij in de weer met het registreren, analyseren en oplossen van klachten voor klanten van Tele2 Zakelijk. Na ruim tweeënhalf jaar wisselde hij van rol bij de telecomgigant en werd hij Junior Purchaser.

De eerste twee jaar van zijn professionele loopbaan bracht Hiddink door als Sales Representative bij Phone Partners, een groothandel in elektronische en telecommunicatieapparatuur. Hier hield hij zich bezig met diverse commerciële werkzaamheden, zoals actieve verkoop richting wederverkopers in de telecomsector, het maken van prijsafspraken met klanten en het analyseren van bestedingen van klanten. Hij trad bij het bedrijf in dienst na het voltooien van zijn opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen.