Ervaren consultant Anne van Hall wordt directeur Strategie bij Achmea

27 juli 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Anne Van Hall is de nieuwe directeur Strategie van Achmea. Van Hall beschikt over uitgebreide ervaring in de adviesbranche. De afdeling Strategie van Achmea waar hij nu aan het roer staat, bestaat uit de onderdelen Corporate Strategie & MVO, het Programmabureau van de Raad van Bestuur en Mergers & Acquisitions.

Voordat Van Hall in juli begon in zijn nieuwe rol bij Achmea was hij zo’n vijf jaar actief bij EY, waar hij partner was bij EY Fanancial Services Advisory. Hierbij richtte hij zich op de thema’s prestatieverbetering en digitale transformatie. Eerder werkte hij ook al meer dan vijftien jaar bij strategiekantoor A.T. Kearney, waar hij uitgroeide van Business Analyst tot Sr. Principal. In die laatste rol hield hij zich onder meer bezig met verschillende soorten complexe transformaties binnen de sectoren financiële dienstverlening, retail, overheid en productie. 

“In ruim twintig jaar was hij bij beide bedrijven eindverantwoordelijk voor tal van strategische opdrachten en implementaties bij grote financiële dienstverleners, waaronder verzekeraars in binnen- en buitenland. Het betrof onder andere opdrachten op het gebied van strategie, innovatie & digitalisering en grote transformatieprogramma’s”, laat zijn nieuwe werkgever weten over zijn lange staat van dienst in de consultancywereld.

Met zijn benoeming tot directeur Strategie bij Achmea volgt Van Hall Albert Spijkman op, die in september vorig jaar is benoemd tot divisievoorzitter van Centraal Beheer, dat ook deel uitmaakt van Achmea. De corporate strategie waar Van Hall zich nu mee bezighoudt heeft vier focuspunten: het consolideren van de huidige marktpositie, het uitbreiden van de bestaande businessmodellen, het verbeteren van de digitale klantinteractie en strategische innovaties.

Ervaren consultant Anne van Hall wordt directeur Strategie bij Achmea

Daarnaast is hij verantwoordelijk voor Achmea’s M&A-activiteiten en de inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). “Het uitgangspunt van het MVO-beleid van Achmea is: waarde creëren voor klanten, medewerkers, (business)partners en aandeelhouders door op ondernemende en innovatieve wijze te werken aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken die aansluiten bij onze kerncompetenties en -activiteiten”, aldus een woordvoerder. “Een logische stap omdat het in ons werk als coöperatieve verzekeraar van oudsher draait om het oplossen van maatschappelijke problemen en gedeelde waardecreatie.” 

Tot slot staat Van Hall ook aan het hoofd van het Programmabureau van de Raad van Bestuur. Dit bedrijfsonderdeel van Achmea ondersteunt de Raad van Bestuur en het Groepscomité bij het realiseren van de groepsstrategie door het uitvoeren van groepsbrede (verander)programma's. Achmea’s Raad van Bestuur bestaat uit Willem A.J. van Duin (Voorzitter), Roelof Konterman (Vicevoorzitter), Michel Lamie (Chief Financial Officer), Henk Timmer (Chief Risk Officer), Bianca Tetteroo en Robert Otto (Bestuursleden).

Met een bruto premieomzet van ruim €20 miljard is Achmea Nederlands grootste verzekeraar. Het is eigenaar van diverse verzekeringsmerken, waaronder Centraal Beheer, Interpolis, FBTO, Zilveren Kruis en Avéro Achmea. Daarnaast richt het bedrijf zich op bank- en hypotheekproducten, pensioenadministratie, vermogensbeheer, ondersteuning bij ziekteverzuimmanagement, preventie- en reïntegratietrajecten en hulpverlening in binnen- en buitenland. Achmea is niet beursgenoteerd en voor het grootste deel (65%) in handen van de Vereniging Achmea, een vereniging van klanten van Achmea en platform voor collectieve belangenbehartiging van klantleden. Ook heeft Rabobank een belang van 29%. Naast in Nederland, is Achmea ook actief in vijf andere Europese landen en Australië. Het bedrijf biedt werk aan zo’n 14.500 mensen, waarvan 12.000 in Nederland.