Promedico ICT breidt IT-samenwerking met Conclusion uit

18 juli 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Promedico ICT heeft zijn bestaande IT-samenwerking met Conclusion verder uitgebreid. Als onderdeel van de overeenkomst – de twee partners sluiten een extra vijfjarig contract – zal een migratie- en transformatietraject plaatsvinden, dat Promedico een verkorte time-to-market voor nieuwe diensten zal opleveren en er tevens voor zorgt dat operationele beheertaken structureel worden geautomatiseerd.

Gert Heijsteeg, Directeur Conclusion Infrastructure Services, zegt over de samenwerking: “Promedico is voor Conclusion een mooie partner in het zorgdomein die haar IT legacy aan het transformeren is om haar klanten blijvend optimaal te kunnen bedienen. Conclusion FIT, één van de bedrijven uit ons ecosysteem, gaat met Promedico de transformatie aan naar een state-of-the-art applicatielandschap, dat klaar is voor de technologieën, cloud, en methodologieën, DevOps, van vandaag én morgen.”

Promedico ICT | Conclusion

Met zo’n honderd medewerkers is Promedico ICT een speler op de Nederlandse markt van informatiesystemen voor de eerstelijnszorg. Ruim 1.950 huisartsen en ruim 5.000 andere gebruikers maken dagelijks gebruik van een van de huisartseninformatiesystemen van Promedico. Het bedrijf maakt deel uit van de Promedico Groep, een softwareleverancier van informatiesystemen voor geïntegreerde zorg. Onder de Promedico Groep vallen Promedico (voor huisartsenpraktijken), Care2U (voor de keten), Apro (voor apotheken) en Mijn GezondheidsPlatform (voor cliënten)*. Conclusion, met ongeveer 1.300 professionals een van de grotere zakelijke dienstverleners van ons land, werkt al langer samen met Promedico, met wie het eind 2017 een strategisch partnership sloot op het gebied van ICT-dienstverlening.

De onlangs gesloten vijfjarige overeenkomst houdt concreet in dat Promedico gemigreerd zal gaan worden naar een nieuwe functionele werkplek én dat het applicatielandschap getransformeerd en gemigreerd wordt naar een Continuous Delivery Cloudplatform (CI/CD) wat als PaaS (Platform as a Service) geleverd wordt. De afgelopen jaren heeft Promedico samen met de andere bedrijven onder de Promedico Groep koers gezet richting geïntegreerde zorg. “De migratie van het Promedico-applicatielandschap naar een volledig geautomatiseerd Continuous Delivery Cloudplatform – snelle en betrouwbare ontwikkeling en IT-dienstverlening – vormt hiervoor een logische volgende stap”, aldus Conclusion in een persverklaring.

Promedico ICT breidt ICT-samenwerking met Conclusion uitIn een reactie op de gesloten overeenkomst en over de toegevoegde waarde, zegt Mark Verheijen, COO van de Promedico Groep: “Dit nieuwe platform geeft Promedico de ruimte om zich volledig op ontwikkeling en innovatie ten behoeve van geïntegreerde zorg te blijven focussen. Het is bovendien zeer positief voor ons dat door deze overstap de time-to-market van nieuwe producten binnen het Promedico-portfolio wordt verkort en de IT-dienstverlening naar onze klanten verbeterd.”

De werkwijze die Conclusion en Promedico in hun samenwerking hanteren is gericht op het optimaal faciliteren van de ontwikkelingen én innovaties van Promedico. Dit vertaalt zich naar een “state of the art werkplek” en het leveren en samen doorontwikkelen van een Continuous Delivery Cloudplatform, aldus de partners: “Doordat beide volledig gestandaardiseerd en geautomatiseerd zijn is er de mogelijkheid om op basis van behoefte én direct gecontroleerd de benodigde IT-voorzieningen aan te bieden…Conclusion stelt zonder tussenkomst van mensen, geautomatiseerd een werkplek, ontwikkel- en productieomgeving beschikbaar aan Promedico.”

Om de genoemde diensten in de dagelijkse praktijk optimaal te benutten gaan de Promedico-ontwikkelaars en Conclusion-engineers op basis van een DevOps-invulling samenwerken Zo ontstaat er volgens de twee organisaties naast een verbetering op de techniek, ook een verbetering in de samenwerking. “Met als gezamenlijk doel om de klanten van Promedico zo goed mogelijk te bedienen.”

* In 2017 nam Promedico een meerderheidsbelang in Care2U en werd Mijn Gezondheidsplatform overgenomen.