Conflictspecialist Partners & Terdu gaat verder als Twijnder
Conflictspecialist Partners & Terdu is van naam veranderd en gaat voortaan verder als Twijnder. De vijf adviseurs, die zich vanuit hun uiteenlopende achtergronden en expertises inzetten voor het adviesbureau, beschikken over uitgebreide ervaring op het gebied van interventies bij conflicten, crisissen en onderhandelingen.
Partners & Terdu zag in september 2015 het levenslicht en was tot voor kort een organisatieadviesbureau dat klanten hielp met complexe vraagstukken, waarin met name werd gezocht naar verbeteringen bij werknemers. Het bureau bestond in feite al langer, maar was toen actief onder een andere merknaam, Twijnder Management Consultants. Na een krappe drie jaar tijd heeft de directie van de organisatie nu gekozen om deels terug te komen op die naamswijziging: voortaan gaat het bureau door het leven als Twijnder.
“Voor de opdrachtgevers verandert er niets. We hebben meer specialisten in huis en zijn een stuk duidelijker over de diensten waar we écht goed in zijn. Voor onszelf hebben we een duidelijke keuze gemaakt waar onze kracht zit. Dossiers die (maatschappelijk) impact hebben en soms publicitair gevoelig liggen. Dat is de échte specialiteit van Twijnder”, aldus de conflictspecialist uit Rotterdam.
“Twijnder is gespecialiseerd in conflicten, crisis en onderhandelingen. Wij onderscheiden ons door een unieke aanpak en het creëren van baanbrekende oplossingen. Wij zijn een onafhankelijke speler, die positie durft in te nemen en écht voor de klant gaat. Onafhankelijkheid zit ons in het bloed. Het bepaalt hoe wij denken en hoe wij werken: autonoom, eigenzinnig, kritisch, buiten gebaande paden, altijd op zoek naar innovatieve oplossingen”, aldus het bureau.
Vijf specialisten
Het betrekkelijk jonge Twijnder kan leunen op veel ervaring. Het team van het kantoor bestaat uit vijf specialisten, waaronder de naamgever van de juridische voorganger, conflictoloog Theo Terdu: “De kern van mijn werk in één zin: conflicten bestaan niet, het zijn nieuwe kansen in een lelijke verpakking. Met deze instelling adviseer ik bedrijven en organisaties bij ingewikkelde en langslepende zakelijke conflicten en ben onderhandelaar in complexe dossiers. Ik geniet landelijke bekendheid door mijn betrokkenheid bij (onafhankelijke) onderzoekscommissies, die bredere impact hebben en tot doel hebben om richting te geven aan oplossingen en de dialoog in conflictueuze situaties tot stand te brengen.”
De overige vier specialisten zijn Heske van Eyck van Heslinga, Jaap Koelewijn, Ron Coutinho en Arie van Alphen. Van Eyck van Heslinga richt zich op bemiddeling bij langlopende en ingewikkelde conflicten, dreigende insolventie en conflicten met aandeelhouders, bestuurders en overige stakeholders. Ook houdt ze zich bezig met het oplossen van crises waarbij de continuïteit van de organisatie wordt bedreigd en onderhandelt ze bij vastgelopen fusie- en overnametrajecten met curatoren, banken en crediteuren. Koelewijn – die tevens als professor is verbonden aan Nyenrode University – beschikt over veel expertise omtrent bestuur en de fincanciële sector.
Coutinho is afgestudeerd als psychiater en vervult deze rol ook binnen Twijnder. Daarnaast zet hij zich binnen het bureau in als consultant en leiderschapscoach. Van Alphen, tot slot, heeft de nodige ervaring met conflicten binnen de zorg. In 2016 werd hij aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur van het Utrechtse Diakonessenhuis, om orde op zaken te stellen in het ziekenhuis, dat toentertijd te kampen had met ruziënde specialisten en een cultuur van angst en wantrouwen. Eerder was Van Alphen al betrokken bij diverse fusie- en reorganisatieprocessen in ziekenhuizen.
Gerelateerd: Crisismanager Twijnder en minder horeca moeten Rotterdamse Markthal redden.