Jolanda Nes versterkt inkoopadviesbureau Trevian

13 juli 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Het team van Trevian verwelkomt deze maand Jolanda Nes. Ze maakt de overstap naar het inkoopadviesbureau vanuit Jones Lang LaSalle, een internationale financiële dienstverlener.

Trevian – dat in 2009 werd opgericht onder de naam Trevin – focust zich op woningcorporaties, zorg, waterschappen en gemeenten. Het bedrijf opereerde lange tijd vanuit Hoorn en is inmiddels gevestigd in het nabijgelegen Wognum. De inkoopadviseur ondersteunt klanten op gebieden als Europees aanbesteden, contractmanagement, inkoopbeleid en inkoopprocessen, outsourcing, inkoopaudits en detachering. “Onze adviseurs helpen opdrachtgevers graag door vanuit een andere invalshoek naar organisaties te kijken, om met deze focus scherpe keuzes te kunnen maken”, aldus het adviesbureau.

Nadat onlangs Gert Kasteel en Max de Vries begonnen als Consultant, wordt het team van het kantoor nu wederom versterkt, ditmaal door Jolanda Nes. Ze maakt de overstap vanuit Jones Lang LaSalle, een Brits-Amerikaanse multinational op het gebied van (financiële) zakelijke dienstverlening die is gespecialiseerd in commercieel vastgoed. Daar vervulde ze bijna drieënhalf jaar de rol van Procurement Officer. Eerder was ze voor een periode van bijna drie jaar als Inkoper Categorie Facilitair actief bij SNS Reaal. 

Jolanda Nes gestart als Senior Consultant bij inkoopadviseur Trevian

Nes begon in 2012 bij SNS Reaal nadat ze bij VFM Facility Experts circa drie jaar werkzaam was als adviseur voor verschillende opdrachtgevers. Zo volbracht ze een opdracht bij Zorggroep Reinalda, waar ze als consultant onder meer negen maanden verantwoordelijk was voor de aanbesteding van medische verbruiksartikelen. Daarvoor was ze vanuit VFM Facility Experts actief als Facilitair Manager bij Reclassering Nederland in Utrecht, als Contract Manager bij technische dienstverlener Stork en als Inkoopadviseur bij PC Zorggroep Rijnmond.

Nes begon haar professionele loopbaan bij Yacht, nadat ze in 2006 aan de Hanzehogeschool in Groningen haar bachelordiploma Facility Management behaalde. Ook bij Yacht ondersteunde ze op opdrachtbasis verschillende organisaties. Zo was ze vijf maanden Inkoper Facilitaire Zaken bij de gemeente Dalfsen. Hier hield ze zich onder meer bezig met het opstellen van bestekken voor de uitbesteding van de diensten schoonmaak, catering en beveiliging voor het nieuw te bouwen gemeentehuis. Ook werd ze als Projectmanager ingezet bij Vitens, een Nederlands waterleidingbedrijf, waar ze verantwoordelijk was voor de opzet van een integratie- en besparingsproject.

Daarnaast was Nes vanuit Yacht tien maanden als Inkoper verbonden aan de zuivelcoöperatie Campina. Daarbij was ze onder meer in de weer met het coördineren van de ontwikkeling van een online bestelsysteem, het implementeren van dat bestelsysteem en het uitonderhandelen van de contractvoorwaarden. Verder was ze als projectcoördinator voor een periode van circa vier maanden betrokken bij een landelijk project om de klanttevredenheid van het Essent Netwerk te verhogen. Hierbij verzorgde ze de externe nieuwsbrieven, waaronder een digitale nieuwsbrief gericht aan zakelijke klanten van Essent.

De uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van inkoop, advies en management die Nes opdeed gedurende haar twaalf jaar durende professionele loopbaan, brengt ze nu mee naar Trevian, waar ze start in de rol van Senior Consultant.