Ellen Simons en Lucas Leenders partner bij adviesbureau Hypsotech

21 juni 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Ellen Simons, voormalig Accenture senior executive en Lucas Leenders, een ervaren procesmanager en businessconsultant, zijn beiden benoemd tot Partner bij hypotheekadviesbureau Hypsotech. Met hun aanstelling groeit het partnerteam van vier naar zes partners.

Opgericht in Den Haag in 2001 en met circa tien professionals in dienst, is Hypsotech een onafhankelijk boutique adviesbureau, dat zich volledig specialiseert in de hypotheeksector. Het bureau levert service op het gebied van training, consultancy, projectmanagement en voert industrie- en benchmarkonderzoeken uit. Klanten van het adviesbureau zijn onder meer kredietverstrekkers (zoals ABN AMRO, SNS, ING en ASR), distributeurs en dienstverlenende IT-/ consultancybedrijven (zoals Stater, Ordina, Quion), die diensten leveren op het gebied van training, onderzoek en implementatieprojecten.

Ellen Simons

Een van de recente versterkingen van het partnerteam van Hypsotech is Ellen Simons, een ervaren professional met een uitgebreid trackrecord in de financiële sector. Simons heeft veel ervaring met uitdagingen op het gebied van outsourcing binnen de hypotheekketen, zowel op het terrein van sourcen, change management en inrichten van regieorganisaties.

Gedurende haar loopbaan heeft Simons verschillende senior/executive management posities bekleed. Zo was ze ruim zeventien jaar werkzaam bij ABN AMRO, waar ze in haar vroege jaren uiteenlopende rollen vervulde als senior marketing manager, business analist en accountmanager. Als Manager Implementation was ze vervolgens binnen veertien landen verantwoordelijk voor de aansturing, ontwikkeling en implementatie van Shell’s PAN Europese elektronische banksystemen. In haar laatste rol bij de bank was ze werkzaam als Manager Client Service Consultants. In 2007 maakte Simons de overstap naar Accenture, waar ze zo’n drie jaar fungeerde als Senior Executive Business Proces Outsourcing. In die partnerrol hield ze zich bezig met het ontwikkelen van HR BPO services, droeg ze P&L verantwoordelijkheid en bouwde ze haar expertise op het gebied van contracting en outsourcing verder uit.Ellen Simons en Lucas Leenders - hypsotech

Lucas Leenders

Lucas Leenders heeft de afgelopen tien jaar als zelfstandig ondernemer gewerkt als projectmanager en business consultant bij diverse partijen in de hypotheekindustrie. Naar Hypsotech neemt hij ruime ervaring mee op het gebied van implementatieprojecten en regieorganisaties. 

Zijn loopbaan startte Leenders als consultant bij DBS Business Solutions en werkte vervolgen ruim zeven jaar als Project Manager bij het voormalige LogicaCMG (nu CGI). Als business consultant voerde hij werkzaamheden uit voor het bedrijfsbureau van de toenmalige AEX IT werkmaatschappij in Amsterdam. Ook werd hij enkele jaren als Project Manager ingezet bij ING, waar hij onder meer voor de afdeling BPI/Effecten meewerkte aan de implementatie van het vermogensbeheerpakket Triple A voor de afdeling Private Banking/Vermogensbeheer.

Vanaf 2008 en vanuit zijn eigen bedrijf werkte Leenders onder meer als Business Consultant bij Obvion, Implementatiemanager bij ING, als Consultant bij Actiam, en meer recent binnen ABN AMRO Hypotheken (Optimalisatie Hypotheek Keten) en als Projectmanager bij WestlandUtrecht Bank.

Met de komst van Simons en Leenders bestaat het partnerteam nu uit zes professionals, te weten: Tom van der Geest, Hessel Jan Knapen, Paul van Haaren, Jeroen Dekkers, Ellen Simons en Lucas Leenders.