Sia Partners wint Business Development Award voor sterke groei

22 juni 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In het kader van de zevende editie van de Trophées du Commerce France Pays-Bas heeft consultancykantoor Sia Partners de Business Development Award in de wacht gesleept. Het van oorsprong Franse consultancykantoor kreeg de erkenning onder meer voor zijn sterke internationale groei.

Elk jaar organiseert de ‘CCI France Pays Bas’ – oftewel de Franse Kamer van Koophandel in Nederland – een evenement om toonaangevende bedrijven in zowel Nederland als Frankrijk te belonen, die met succes zijn gegroeid in het buitenland. Om de economische en commerciële relaties tussen de twee landen te vieren, worden elk jaar bedrijven genomineerd waarvan de prestaties worden beschouwd als illustratief voor de Frans-Nederlandse handelsdynamiek.

Trophées du Commerce France Pays-Bas

De jaarlijkse prijsuitreiking vond onlangs plaats in het The Grand Hotel in Amsterdam. Het betrof alweer de zevende editie van de zogeheten ‘Trophées du Commerce France Pays-Bas’, die de nauwe economische banden tussen Frankrijk en Nederland benadrukt. Zo zijn er ongeveer 400 Franse dochterondernemingen in Nederland en zo'n 650 Nederlandse dochterondernemingen in Frankrijk. Voor de Nederlandse economie als geheel is Frankrijk de vijf na grootste economische partner en de op twee na grootste klant van alle handelspartners van Nederland.

Er waren dit jaar prijzen te vergeven binnen zes categorieën; De Business Development Award, de Partnership Award, de Startup award, de Tech Award, de FinTech Award en de Social Enterprise Award. Deze prijzen worden vergeven aan bedrijven die zowel de Franse als de Nederlandse economie stimuleren. Voorbeelden van organisaties die de prijzen in het verleden hebben mogen ontvangen zijn: Remy Cointreau en Bols, Air France en KLM, Danone en Numico en Pierre & Vacances en Centre Parks.
Sia Partners wint Business Development Award voor sterke groei

Business Development Award: Sia Partners

Dit jaar was het de Nederlandse tak van het Franse adviesbureau Sia Partners, die de zogeheten Business Development Award heeft weten binnen te slepen. Het versloeg daarmee de overige drie genomineerden Les Domaines Auriol, Lactalis en Vente privée. Het juryoordeel over Sia Partners luidde: “Sia Partners is een uniek management consultancybureau met gepassioneerde consultants die veranderingsprocessen kunnen doorvoeren.”

Opgericht in 1999 is Sia Partners 
een van ‘s werelds grootste managementadviesbureaus. Het bedrijf heeft in het bijzonder de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt. Ook anno 2018 blijft Sia Partners zich uitbreiden naar nieuwe markten, waaronder naar Noord-Amerika. Het adviesbureau lanceerde zijn Nederlandse tak in 2009. Momenteel werken vanuit het in Amsterdam gevestigde kantoor meer dan 35 consultants. De snelle groei in Nederland wordt grotendeels versterkt door de focus van het kantoor op de sectoren energie en financiële dienstverlening.

Robert Jan van Vliet, partner bij Sia Partners, en Paul Geerts, Head of Financial Services bij het consultancykantoor, namen de prijs namens Sia Partners in ontvangst. Van Vliet: “We hebben opeenvolgende jaren van dubbelcijferige groei in de Nederlandse adviesmarkt geboekt en zijn erg blij met de erkenning.”

Overige winnaars

Een overzicht van de overige awardwinnaars: Partnerships Award, We Drive Solar & Renault; CSR Award, Total / UWV/WSP Amsterdam; Juryprijs Coup de Coeur, Connexxion; Startup Award, Jimini’s; Tech Award, Cleeng; en FinTech Award, Sidetrade.

Een speciale prijs ging naar vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren. Zij kreeg de Personality of the Year Award “voor de brug die zij tijdens haar bezoek aan Parijs heeft weten te slaan tussen Frankrijk en Nederland.” Die relatie droeg onder andere bij aan het opstarten van de gezamenlijke noodhulp aan Sint-Maarten.

Terugkijkend op de avond en de gewonnen award, besluit Van Vliet: “
Het was een blijde verrassing dat wij als consultancy de prijs hebben gewonnen. En een erg geslaagde avond met ook een mooie speech van onze vice premier Kajsa Ollongren over het belang van de handelsrelatie Nederland-Frankrijk, het belang van innovatie (waaronder digitalisering) en van het volgen en begeleiden van dergelijke veranderingen bij bedrijven. Thema’s die ook bij Sia op de agenda staan.”